Nu är det nära...

I morgon ska min vän och vapendragare Jea på en andra intervju inför jobbet som assisten på GGF.
Vill bara säga Jea, att jag tror banne mig att detta kan gå hela vägen, och Ralph är ju på din sida, kom i håg det!!!!!
You go girl!

Sedan är det bara att hoppas att du slipper vänta i 8 veckor på svaret.
Tänk vad skönt att kunna gå till S och säga upp dig på måndag....

Kram K

Snart så...

Då är det bara timmar kvar innan jag är officiellt anställd av Kornboden Resurs.
I morgonbitti klockan 08:00 flyger jag från Landvetter, mellanlandning på Arlanda för att sedan flyga vidare mot Östersund. Resterande tid av söndagen kommer att tillbringas i trevligt sällskap med Therese och Eva. Kanske t o m att Linda H ansluter....
*
Hade en mycket trevlig dag med Lena och Ebba i går på stan! Lena med magen som börjar bli så stor och Ebba är nog den sötaste flickan i världen! Kvalitetstid utan karlar och stress! Hann även med att shoppa SVARTA vagabondstövlar! Jättesnygga men ack så ont de gör...
*
Inflyttningsfest hos Jessica G i går kväll och det var mycket trevligt folk där! Tyvärr blev det ingen vidare utgång då stället blev fullt! Men det var roligt på festen i alla fall!
Hur var det inne på "Hatten" Pälle - du som var smart att gå dit i tid?
*
I dag fick vi panik åka till Allum, ett stort köpcenter utanför Gbg. Fick mail i går kväll från chefen om vår konferens till helgen. Det blir en  fullspäckad helg med massa mat på olika restauranger, möten, jobb men även besök på Rondo där vi ska se "After Dark" - roligt! Men då jag helst går klädd i baggybyxor så fick jag genast ett problem - jag har ingen klänning som passar för detta. Så många suckar senare (från Christian allså) så vandrar vi tomhänta ut från Allum då jag inte hittat en enda klänning som fallit mig i smaken men har lyckats klura ut en backup-plan som jag tror blir kanon...
Någon som varit och sett showen som "After Dark" kör eller?
*
Långpromenad med albin som nu är överlämnad två nätter till svärföräldrarna, vad skulle vi göra utan dem? C åker till Danmark i morgon för en golfresa med grabbarna.
Varenda helg framöver är uppbokad - vad hände med spontaniteten i livet?
Den 21 oktober har jag satt upp mig på Marathon-spinning - 4 timmar oavbruten spinning, klarar man det eller? Skam den som ger sig...
*
Fick en ny bok i dag också av C: Fortsättningen på boken "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson som i alla fall jag har nominerat till årets författare. Tyvärr så gick han bort 2004. Boken heter i alla fall "Flickan som lekte med elden" och jag tror att jag har många spännande timmar framför mig med bra läsning. Har lite väntan på Arlanda i morgon...
*
Grattis till Linda och Jonas som blir med hus i morgon - lovar att komma så snart jag kan!!!!!!
*
Återkommer med rapporter om min första arbetsdag så snart jag kan! Spännande värre just nu....
***
Kram på er alla!

Lunchdejt?

Lunchdejt?

Nyss hemkommen från den stora staden Göteborg.
Då Christian absolut inte kan tänka sig att äta sushi så får jag ju liksom passa på då jag är i stan utan honom, som i dag. Smet in på "Super Sushi" och fann att det endast fanns EN stol ledig i hela den lilla lokalen, varför är alltid sushi-ställen så små? Då detta var i lunchtid var det med andra ord knökfullt!
Så jag slog mig ner på den enda lediga platsen, ett sånt här bänkbord där man glor rätt in i vägen.
Det visade sig att jag hamnat brevid Peter Siepen, jag har alltid haft väldigt varma känslor för honom.
Peter satt och sms-ade på inte mindre än två (2) mobiltelefoner. Sedan ringde han en vän och sjöng typ en Lasse Berghagen låt för kompisen i telefonen. Dessutom lovade han att sätta upp den/det på gästlistan på Lounge. Ja det var väl det.... Han åt i alla fall upp sin sushi, jag lämnade en bit, och sedan begav jag mig vidare medans Peter satt kvar ensam och stirrade in i den rosa väggen....





Dialekter

Dialekter
(Bilden från Vemdalsskalet)


Jag har alltid förundrats över detta med dialekter! Och jag har alltid varit stolt över min lilla lilla härjedalska dialekt. Tyvärr så hör jag mig själv prata och hör att det bara blir med mer och mer göteborgsdialekt.
Jag har alltid älskat att lyssna på människor som pratat just härjedalska men tyvärr så är jag rädd att snart kommer det bara att pratas "Rikssvenska" då de som fortfarande pratar dialekt blir färre och färre.
Nåja - göteborgarna behöver ju knappast vara oroliga...

Har hittat två länkar; en med Vemdals-dialekt och en med Kärna-dialekt (Kärna ligger alldeles utanför Kungälv)
Ni kan ju jämföra själv vilken ni tycker klingar vackrast.... Min farmor pratar precis som "den äldre kvinnan från Vemdalen"

På sidorna kan ni även söka och hitta dialekter från hela Sverige -vilken tycker ni är finast?

http://swedia.ling.umu.se/Gotaland/Bohuslan/Karna/ow.html

 

http://swedia.ling.umu.se/Norrland/Harjedalen/Vemdalen/ow.html



 


Gott eller Gott eller Gott?

Gott eller Gott eller Gott?


Länge har jag funderat över ordet "GOTT"
På västkusten har jag märkt att folk säger gott som en känsla/välbefinnande ungefär som i "Åh vad GOTT det känns i benen" (på tränigen) eller när någon frågar hur man mår och man meddelar att man mår bra så svarar de "ja det är gott". Detta GOTT överallt!

För mig är GOTT en känsla som mat smakar. "Middagen var god /det var gott" Eller att "Han har redan gått", fast då pratar vi ju GOTT med Å - GÅTT.

Var ju givetvis tvungen att kolla upp det här med GOTT


gottadv. 1 verkligen, sannerligen 2 bra, väl

gottsubst. (vard.) godis, godsaker, sötsaker, snask, gotter, karameller, choklad


Och tjii fick jag då man kan använda GOTT som ett adverb och då just i göteborgarnas mening som en beskrivande biord medans GOTT i substantiv-sammanhang just beskriver att något smakar gott.

Nu ska jag aldrig mer rynka på nästan när jag hör (ex) "Vilket gott väder vi har i dag" utan då ska jag bara le och säga att "Ja, det är sanneligen gott"

Sedan kan man ju göra det med Göteborgskt och säga "GÖTT" men det är en annan historia....

Sedan har Gott & Blandat påsen inget med texten att göra förutom att det heter just GOTT.... Fast det är ju för att det smakar bra...




Kökshjälpen

Kökshjälpen


Gissa om det var roligt att titta på bullarna i ugnen?

Lägenhet, bullbak och naglar

Lägenhet, bullbak och naglar

Det är inte klokt vad tiden går! Det är redan onsdag!
Har haft två lugna dagar. I går blev det slapp nästan hela dagen! Mycket skönt. Var/Är rätt trött efter vintern, våren och sommarens jobb. Men snart är det semester...

Igår var jag och Jea och gjorde naglar! Hade faktiskt glömt bort hur fint det egentligen blir... Det är otroligt fint! Jag är supernöjd... Fast man blir lite handikappad de första dagarna. Till exempel kan jag inte diska! Det går bara inte.... :-)
Var även och klippte och slingade i morse. Rätt nöjd! Men som vanligt var jag tvungen att tvätta håret det första jag gjorde när jag kom hem. De ska alltid hålla på och platta mitt hår och det är inte jag! Det ser jättelöjligt ut. Jag vill ha mina lockar och mitt ostyrliga, inte platt och stylat! That ain´t me!

Ikväll har vi varit på info-möte om vår ev. nya bostad. Vi har i alla fall bestämt oss för en fyra. Då kan vi bo där ett bra tag och behöver inte känna oss trångbodde. Inflyttning sker i mars/april någongång, och det verkar bli väldigt fint! Högt i tak, stora fönster! Så i morgon ska jag lämna in vår anmälning med våra lägenhetsval och förhoppningsvis så kan vi skriva kontrakt i oktober någongång!

Jag har varit huslig i kväll! Jag har bakat både kärleksmums/fiffirutor/chokladrutor och kanelbullar. Bullarna håller på att jäsa sista vändan nu men de ser riktigt smarriga ut! Det är inte ofta jag bakar men det är rätt roligt när man kommit i gång! Pojkarna, Albin och Christian, har haft full sjå med att slicka bakskålarna... Så i morgon får pojkarna på golfbanan nybakat till kaffet. Mina ex kollegor inne på kansliet får tack vackert klara sig utan. Säger man inte ens "TACK" till någon som slutar efter tre år då är man inte värd nybakat! Shit vad jag är bitter emellanåt....
Pälle - jag har givetvis lagt undan till dig!

Dagens träning: 30 min spinning + 30 min core + 120 min promenad

Dagens middag: Tacoyckling med klyftpotatist - Riktigt jättegott!

Humör: 9/10
Kärlek: 10/10

Fick ett glatt sms från min vän Hannah i dag: Lunch nästa vecka låter strålande!

Dags att grädda bullarna.... Det blir sockerbullar den här gången, ni vet, men strösocker uppepå....
Det finns även kall mjölk så det är bara att komma och fika!

Kram


Till C

Till C


Maybe I am perfect for you....


Solen skiner!

Åter igen måndag vilket enligt mig är veckans tråkigaste dag. Men de kommer ju med jämna mellanrum och det är liksom bara att acceptera.
Sitter på jobbet, har 2 timmar och 40 minuter kvar, sedan är det "Bye bye". Hörde av min kollega J att chefen ville att jag skulle jobba på torsdag men jag tror att "jag har jäkligt mycket att göra på torsdag...."

Bion i går var bra, väldigt tjejig och en film som man inte behöver se på bio. Men helt okej, och slutet var oväntat. Tror att många kan känna igen sig i relationen.

Vad bertäffar nya boendet så ringde jag i dag till bostadsbyrån.
Tydligen så finns det 14 st 3:or och 14 st 4:or. Vi står på köplats 27 till en trea men till fyrorna så har vi köplats 12 vilket i praktiken borde betyda att vi kommer att få en lägenhet. Men så pratade hon om att många har ju skrivit upp sig på både 3:or och 4:or men all information får vi på mötet på onsdag! Så nu kan man väl säga att vi nästan har fått en ny lägenhet va?
Tänk att bo i ett hus som inte lutar.....

Dagens planer:
Spinning klockan 18:30 - det blir snabba puckar då jag slutar jobbet klockan 18:00 men det är bara att hålla tummarna att inget händer så brukar jag hinna!

Annars så ska man väl typ betala räkningar och sånt nu men det skjuter jag upp tills i morgon.....

I morgon ska jag banne mig ha sovmorgon!

KRAM


Help - MODEFRÅGA!

Har ju handlat en massa nya kläder men det stora frågetecknet är nu skor!
Jag vill ha ett par snygga stövlar, men som det är just nu så har jag bara råd med ETT par stövlar.
Ska jag köpa ett par svarta, bruna eller mörkbruna?

Eller ska jag strunta i att äta under 14 dagar så jag har råd med två par? Det vore ju det bästa egentligen så här innan Thailand och allt...... :-)

Har hittat ett par jäääääättesnygga svarta eller mörkbruna hos Vagabond, men då jag har universums största vader (helt ärligt faktiskt, de är groteska, min underbara vän Lena frågade t o m om hon fick känna på dem...) så passar inte stl. 38 över vaden utan då behöver jag stl.39 men då är 39:an för stor över foten liksom. Någon som vet om de töjer sig eller?
Har letat bild på dem men man kan inte "ta" bilder från Vagabonds hemsida, sånt tycker jag är taskigt!
Ska surfa runt lite och se om jag kan hitta dem på någon annan bild....

Vilken färg ska man ta? Eller ska man gå på "Din Sko" och köpa två stycken budget varianeter som jag egentligen inte vill ha?

Min modeguru i livet, var är du?

Nästan slut

Då har man jobbat sin näst sista dag på Lysegården. Har sett framemot dagen, men samtidigt är det svårt att avsluta något som man har trivts med. Men allt har sin tid!

Har fått 10 champagnefärgade rosor av Ingela.
En jättefin orange blomma med kruka av Ingvor och Torsten.
En stor bukett av Sven, Lisbeth, Britt ochHertil.
En jättecool blomma av Kerstin, Yvonne, Royne och Cleas med familjer.

De är så snälla!

I dag åker mor och far till Rhodos! Det vill jag också göra.

C och Jea har spelat golftävling och Albin har varit olydig!

Solen Skiner!

Om 31 dagar åker jag till Thailand!

Om en vecka åker jag till Östersund - har längtat enormt efter Eva och Therese (och att få börja på mitt nya jobb såklart)

I dag ska jag på bio med Jea: The Breakup - Har hört att den ska vara en riktig tjejfilm så det blir nog bra.  Har avverkat årets tråkigaste helg så det blir en bra avslutning på det hela!

Dagens träning: Spinning (Har inte tränat sedan i onsdags och har lite dåligt samvete....)

I går var vi i det nya området där vi sökt boende, kollade söderläge och så. Det kommer att bli riktigt bra där, och får vi boende så blir det ännu bättre. Såg även till min fasa att några jag delvis känner stod och kollade in i ett hus och pekade hit och dit så jag är rädd att även de kommer att ta sitt pick och pack och flytta dit.  Ja ja...

Svärmor och svärfar har kommit hem från Kroatien.

I morgon är det lön!!!

På tisdag ska jag i och göra fejknaglar.... :-)
På onsdag är det möte om nya boendet.
På onsdag har jag klipptid!
På fredag är det kvalitetstid med Lena och lilla Ebba!
På måndag kommer världens bästa Aleksander hem!
Jag ska resa med E-ticket - hur funkar det?

Nice!

Ta´ ta!




Ett skratt och ett roligt brev

Fick igår en kommentar av Elin under mitt inlägg "Bekymmer" - där nämde hon att Jag (moi?) en gång i tiden då både jag och Elin gjorde karriär på Mysen att Jag skulle ha tagit hem en blå diskback och fyllde upp den med disk hemifrån som jag helt enkelt tog med mig tillbaka till jobbet och diskade där! Smart kallar jag det..... Shit vad roligt! Vad härligt det är när sånna här minnen ploppar upp så här på lördagsmorgonen!
Kan dessutom tala om att jag på den tiden även betalde brorsans kompisar 100.- för att göra min disk! Jag fattar inte hur lat man var ibland - hoppas bara nu inte att C läser detta då jag ofta är på honom om disken. "Det är lika bra att göra det på en gång...."

I går när jag kom hem från jobbet så hade vi fått brev från bostadsförmedlaren i Kungälv. Vi har ju sökt nytt boende och i Kungälv håller de på att bygga ett nytt bostadsområde där vi hemskt gärna vill bo.
På onsdag är vi kallade till möte angående dessa radhus/parhus och om allt går vägen skriver vi kontrakt i början av oktober och sedan får man välja tapeter och dylikt veckan efter.
Inflyttning sker den 1 april och jag vet att man inte ska ta ut något i förskott men vi vill verkligen ha plats där! Verkligen vuxenvarning men ack så söta husen är!

Kram

Håller Tummarna!

Just nu håller jag tummarna för Jea som är på arbetsintervju!!!!!!
Hoppas, hoppas, hoppas... Det är hon så värd!

Otherwise - lördag, solen skiner, det är snart löning, humöret är på topp, och jag jobbar.....


Så var det helg igen!

hoppas att ni alla får en underbar helg!!!


Östersund

86017-57

Då ska jag börja min karriär hos Kornboden med ett besök hos cheferna i Östersund!
Så första arbetsdagen ska jag upp till Ösund över dagen!

Väntar på ett mail nu med mitt schema den första månaden... Spännande! Kommer förmodligen att hata dessa resor om ett tag men nu känns det bara roligt! Dessutom så kanske jag får träffa Tessan, Eva och Linda! Eva och jag har ju lite att planera inför vår resa till Thailand också... Kan man inte fråga om man får åka upp redan dagen innan eller gör man inte sånt?

Det är nåt visst med Östersund trots allt tycker jag.... Kallt och blåsigt, men det kommer ju alltid att vara "stan" liksom....




Bekymmer

Då jag och C bor i världens minsta gamla lägenhet, dessutom lutar hela huset. Det skiljer ungefär 15cm från ena sidan till den andra men det är en annan historia....
I allafall så finns i lägenheten 4 (!) garderober. Och det är helt omöjligt att få in fler om vi inte väljer att ta bort våran underbara soffa eller byter ner oss till en mindre säng och inget av ovanstående alternativ är ok.
I allafall, ni som känner mig vet att jag helst går i baggyjeans och ett linne. Nu ska jag helt plötsligt bli kontorspräktig med skjortor och sånt!
Hur i hela västa götalandslän ska dessa kläder få plats hemma hos oss? Var faktiskt på IKEA i går och plockade ner galgar i min gula kasse men när jag såg kö så ställde jag ner min kasse. Jag står aldrig i 50 min kö för 8 st träglagar...
Åter till mina garderober. Jag har en, C har en, en har vi häng-grejor i och en har vi jackor, skor och dyligt i en enda röra. Min lilla smala garderob ser ut som ett bombnedslag! Allt ligger huller om buller och det går inte att hitta någonting. Att fika kläder är faktiskt topp 5 på det tråkigaste jag vet. Hellre diskar jag efter en hel skolklass eller krattar pappas alla gårdar själv än jag viker mina egna kläder.
Jag vet att jag låter som en riktig äckelpäckel nu men givetvis så viker jag och lägger in det när jag tvättat, överst ovanför allt trassel underst visseligen men ändå....
Nu är jag rädd att jag kanske t o m måste börja stryka - oh boy! Ni som kommer ihåg min tid som effektiv servitris på Mysen vet att jag en gång i tiden var grym på att stryka skjortor men det är tyvärr en talang som försvinner om man inte jobbar lite på det...
Kan man trolla och få större garderober? I Kallhäll där jag bodde med Elin hade vi en sådan här underbar "walk-in closet...." Sån vill jag ha igen! Där fick allt plats, kläder, skor... 
Undrar om C tar illa upp om jag tar över hans garderob, kanske inte om han får spela golf varje dag... Det är ju förhandlingsbart faktiskt!
Tänkte faktiskt ta en bild på garderoben och sätta in här men nej, så mycket ska ni inte få skratta i dag!



Dagens planer är att boka tid för klipp och sling, ta en långpromenad, och kanske städa lite här hemma. Sedan ska jag och flickorna i väg och lära oss scrappa! Dessutom hittade jag en till scrap-kurs på Bokia nästa tisdag som jag också ska gå på! shit, snart kan jag skicka roliga kort till Er alla där ute!!! Personliga och roliga, tror och hoppas att detta kan vara något för mig att rensa tankarna med på kvällarna framöver.

Ingen träning i dag! Torsdagar är träningsfri!!!!

I går hann jag dock med 5 km jogg, 60 min spinning, 20 min löpbandet (gång) och 60 min pilates!

Så i dag vilar jag!


Jobb HELA helgen, vill inte jobba mer på Lysegården nu!



Onsdag

I går em ringde pappa och meddelade att det var något på gång i Thailand. Är det inte typiskt att de just nu, en månad innan avresa ska hålla på och göra stadskupper där? Förmodligen vet inte ens thailändarna som bor på Phi Phi om detta, jag misstänker att vi i Sverige vet mer än vad de gör, men ändå!
Nåväl, inget ska komma emellan årets semester, särskilt inte nu när jag dessutom har blivit beviljad ledighet från mitt nya jobb.... Jippiii!!!!
Lönen är okej, fick inte riktigt det jag efterfrågade men det är inskrivet i anställningsbeviset att vi ska löneförhandla igen om 6 månader så jag antar att det ska man vara glad för! Känns helt okej, och jag som är van att jaga timmar och vara timanställd ska absolut inte klaga.... Glömde fråga om det här med mobiltelefon, men det kanske ingår liksom?
I alla fall så skulle jag inom en mycket snar framtid åka upp till kollegorna i Ösund och hälsa på! Kul!!! Jag tror jag kommer att gilla det här att jobba lite på kontoret i Ösund samt Stockholm faktiskt! Det är ju ett utmärkt tillfälle att träffa vänner. -> Tessan, Eva och Linda - shit vad roligt att snart få träffa er.

I dag fyller min kära lilla mormor 69 år! Önskar att jag vore där och kunde äta hennes goda tårta men jag misstänker att hon kan göra en ny nästa gång vi ses. När nu det blir!

Ska strax iväg och luncha med Jea! Även hon ska på intervju för nytt jobb... Mycket spännande! Då jag har jobbat en del med hennes ev. nya kollegor vill jag bara ringa dit och säga "VÄLJ HENNE, HON ÄR GRYM" men jag tror inte att man kan göra så... Tyvärr! Förhoppningsvis så får hon jobbet på stört ändå, ingen vore mer värd det än hon!

Ikväll tror jag att jag ska köra spinning och sedan Pilates! Tränade Fys i går och var otroligt trött i benen. Orkade knappt cykla hem. Antar att det här med mat och vatten som man fått i sig under dagen spelar en rätt stor roll i det hela, så i dag ska jag försöka dricka massor med vatten och äta smart. Till att börja med kan jag ju informera om att jag hoppade över frukosten i dag... så var denna dag redan förstörd!

Tänkte kanske åka förbi IKEA i dag... Kika lite i allafall! Skulle vilja ha nya gardiner överallt....

Dags att piffa sig lite inför lunchen!

CIAO


Snopet

Först och främst vill jag gratulera Freddan och co som från och men nu tar över makten i Sverige! Roligt tycker jag som alltid varit lite "blå" av mig...

Ringde precis min blivande chef, eller är hon redan min chef. Whatever! Inget svar! Snopet tyckte jag. Här hade jag laddat för löneförhandling samt att jag nu skulle tala om att jag reser bort två veckor i slutet av oktober, så och svarar hon inte!
Det jag vet är att hon är i Ösund hos kollegorna på kontoret där men svara måste hon väl kunna göra...

I alla fall så har jag varit produktiv i dag!
Jag har redan lagat matlåda till C som jag snart ska åka dit men, jag har dessutom bakat chokladmuffins och hunnit diska! Ändå så tog jag lite sovmorgon i dag (08:30)

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt. Tänkte kanske gå och simma! Och så måste jag och Albin ut och gå! I går när hela familjen gick långpromenad så glömde vi kopplet till A så när vi upptäckte detta så var det bara att vända då promenadslingan innehöll båda andra hundar samt trafikerade vägar.

Dessutom ska jag gå och kolla vad det kostar att göra långa fina naglar i dag! Ska man bli kontorsråtta så kan man faktiskt ha långa naglar...

Om någon vill ha nybakta chokladmuffins så är det bara att komma förbi. Kan även lösa kall mjölk till detta......

KRAM

SNÖ

86017-56


I natt var bror och co ute och hade snöbollskrig i nysnön på Svalbard.....
Undrar om det ska bli skönt att flytta till Västindien ett tag?

Och yes, tiden på bilden stämmer! Han var verkligen uppe redan klockan 03:00 för att jaga ripa, men jag tror att det slutade med att de fick gå på jobbet och hämta mat ändå....

Vad beträffar dagens val så tycker jag att det ska bli rätt spännande att följa hur det går. Men jag hoppas i alla fall att vi får ett maktskifte.

Kram


TACK

Tack alla mina underbara vänner för kommentarer på bloggen, sms, mail och telefonsamtal nu när jag ÄNTLIGEN fick jobb!!!!!

En jobbig helg på jobbet. Väldigt mycket att göra och en hel del att frsöka lösa då mina kollegor inte gjort sitt jobb. Tråkigt att det ska vara så!

Fick fina blommor av några medlemmar, och får så många kramar. Kommer att sakna medlemmarna!

Lugnt hemma i helgen. C har mest spelat golf, dessutom är vi båda förkylda.

Ska krypa ner i badet nu och få upp lite värme. Efter det ska jag baka chokladmuffins till C och hans kollegor tills i morgon. Jag är snäll ibland...

I morgon funderar jag kanske på att gå och simma, men är helt klart öppen för alla förslag. Ska även löneförhandla med chefen... Det är inte jag bra på! Alldeles för mesig för sånt...

Ser framemot torsdag då jag och några vänner ska i väg och göra "kort" s k scrapbooking - tror att det kan vara något som jag gillar att hålla på med. Vill vara lite pysslig, och klippa och klistra är nog det jag gillar bäst efter "listor".....

Min dagens:
väder: Börjar mörkna
gör: Inget
är: Trött
ska: Bada
träning: 60 min promenad med A och C
look: Svarta "slarvbyxor", svart hoodie och slarvig hästsvans.
saknar: Större boende.
musik: Inte just nu.
tv: C tittar på något med skrikande barn.
bok: “Djävulens fjäder" av Minette Walters - rätt bra

Hur ser din Dagens ut?

Kram


Kornboden

Kornboden

Ville bara visa loggan från mitt nya företag... Det var bara det!


YES

JAG FICK JOBBET!
Numera kan jag titulera mig som bemanningsassistent med ansvarsområden såsom rekrytering, uppföljning, anställning och massa luncher... :-)
Dessutom ingick det resor både till huvudstaden samt Östersund med jämna mellanrum.
Tror att det här kan bli väldigt roligt!!!!
Officiellt börjar jag inte förrän den 1 oktober men kommer att få mail och sådant snart så kan jag börja bekanta mig med företaget redan nu.
Oh så glad jag är! Tror inte att jag fattat det riktigt ännu....

Tyvärr så betyder detta att jag inte kan åka hem till Sveg helgen som vi planerat då vi har stor konferens den helgen men det får jag leva med!

Tack alla ni som höll tummarna i dag! Tror jag ska fira med en cider ikväll, får man det?

Besöket hos vännen Ellinor och lilla söta Hillevi var jättemysigt!!!!! Fler gånger blir det....

Jösses, nu måste jag ut och shoppa kontorskläder - någon som vill följa?

KRAM KRAM KRAM KRAM

Jaha

Då var det dags! I dag klockan 12 smäller det. Förhoppningsvis är det sista intervjun jag måste gå på på väldigt lång tid... Håll tummarna för mig i dag! Går allt som det ska har jag förhoppningsvis ett nytt jobb att gå till på måndag!

Återkommer i eftermiddag med resultatet....

By the way så har jag sjuk träningsvärk i armarna efter gårdagens boxning! Men roligt det var det!
Pälle din lilla svikare - var var du?  :-)

KRAM

En glad nyhet!

En glad nyhet!


I går kväll fick jag en glad nyhet per sms. Det var från min gode vän Anders från Kil i Värmland.
Han skrev  "Självklart ses vi i Thailand!"
Vad roligt att han kommer att dyka upp. Anders är en av de roligaste människorna jag känner! Att han dessutom pratar värmländska gör det hela bara roligare...

I dag fick jag en inbjudan till en 30-års fest i Stockholm nästa helg.... Hm, hur ska jag/vi få in det i planeringen. Det är min gode vän Edvin som fyller 30! Det hade varit jätteroligt att åka dit men tyvärr så ser det ut som vi måste tacka nej. Jag jobbar min sista helg på Lysegården och förhoppningsvis så har jag även börjat jobba på det andra jobbet. Om jag nu får det....

I morgon efter (förhoppningsvis) den sista lunchintervjun så ska jag åka hem till min vän Ellinor och träffa henne och hennes lilla bebis. Det ska bli jättemysigt! Grattis till Ellinor som även fyllde år i går!!!

Har precis kommit hem från en låååångpromenad med Albin. I dag lät jag honom springa fritt och göra precis som han ville. Ni som känner Albin vet att han har en tendens till att smutsa ner sig.... Så var fallet i dag. Jag var tvungen att åka och bada honom i älven innan vi kunde åka hem... Han var till och med svart av jord, gyttja och lera upp på huvudet, men jag tror att han hade roligt under tiden i alla fall!

Dagens träning: Box (60 min) och Pilates (60 min)

I går åt vi panerad taco-kyckling, säg till om ni vill ha receptet för det var riktigt smarrigt, och superenkelt!

Over and out

Dagens Skratt

Ibland kommer man på sig att skratta hejdlöst åt gamla minnen!
I dag har jag gjort det två gånger.

Under min ungdomstid, när jag var från 13 år och uppåt så umgicks jag väldigt intensivt med ett gäng killar, jovars några flera tjejer var det med och vad jag vill minnas så umgicks vi i princip dygnet runt, till mammas stora förtret. Ja, det var många vänner som hängde hemma hos oss, men å andra sidan så var det förmodligen den roligaste tiden i mitt liv.

I alla fall så läser jag dagligen min vän Pers blogg (
http://www.livan.se/blog/) där han under en tid nu har berättat om olika "fylleögonblick" i livet. Hur kul som helst! I alla fall så finns jag med i dessa berättelser flera gånger och då detta är minnen som jag förträngt i många år så är det fantastiskt roligt att läsa om dessa i dag, vad kan det vara, 12 år senare.

Shit, om man kunde knäppa med fingrarna och återuppliva dessa stunder igen. Allt var så oskyldigt på den tiden, det var så roligt, och den sammanhållningen vi hade då i vårat "gäng" tror jag aldrig mer att jag kommer att uppleva.

Tack Livan för att du kommer i håg det här och tack mamma för att du stod ut med oss!
Per - kan vi inte träffas någon dag och bara skratta? Vad gör exempelvis Nicklas Bäcke i dag?



Officiellt!

Nu är det officiellt, nu är jag arbetslös!
Sista dagen i dag med chefen och det hade hon glömt bort, hihi!
har visseligen några dagar kvar att jobba men de timmarna kommer att läggas på föregående lön så nu är det stämpling som gäller....

Tack och lov blev det ingen avtackning what so ever, det är det värsta jag vet!

På torsdag gäller det.......

Har precis varit i väg och tränat först core och sedan spinning. I dag kändes det jättebra med träningen. Kanske gjorde det susen att jag vilade i helgen? Dessutom så är det slut på "pumpandet", jag blir bara stor. Så nu är det spinning, fys, pilates och ev boxning som gäller. Ska prova på onsdag, tycker inte om att träna boxning då jag inte vet vem jag får boxas men förhoppningsvis så kan jag dra med mig Pälle!!!!!

Vi har hittat hus!!!!
http://www.bovision.se/bin/cgicache.dll?67159941,6769 Har kan jag tänka mig att bo ett tag, så det är bara att hoppas att vi stått tillräckligt länge i bostadskön för att få ett hus. Det skulle göra det lite lättare att stå ut i vår minimala lägenhet under vintern om vi hade detta boende att se framemot och så behöver vi inte stressa med att köpa hus.

What else... Det är dags att bada och ladda inför CSI klockan 21 som är min favorit.
C är och tränar volleyboll och har lovat att ge det en ärlig chans. Han måste ju ha något att sysselsätta sig med under hela vintern då golfen är ett minne blott.....

Och, jag blir jätteglad när man kommenterar! Har ungerfär 76 läsare per dag men ingen kommenterar....

KRAM


Länge...

....sedan jag uppdaterade här med detta har hänt:

* På jobbfronten inget nytt - ska träffa Kornboden på torsdag men det känns lite som om jag har gett upp nu. Det ska inte ta 8 veckor från intervju till ett ja eller nej om en anställning. Känns inte seriöst, trots att jag verkligen vill ha det här jobbet. Blir officiellt arbetslös på tisdag trots att jag har några dagar kvar att jobba. Skönt att vara ledig några dagar men samtidigt så vill jag komma i gång nu! Jag vill bli anställd!!!!

*Lite tryckt stämning på jobbet. Föreslog en förbättring och då fick jag som svar att "så jobbar vi inte här" Då känner man sig verkligen meningsfull!!! Men som sagt, jag slutar nu, känns verkligen som om det inte är en dag för tidigt, verkligen trött på mentaliteten där och på vissa egocentriska personer som inte bryr sig om hur andra människor mår och tänker. De frågar inte ens hur det går på jobb-fronten, jag menar, en liten undran kan man väl ha tycker man?

*40-års fest hos Anders i går! Trevligt, träffades hos Patrik och Jessica innan. Drack massa goda barcardi breezers och mådde gott. Väl framme på festen så bjödes det BARA på ÖL och RÖDVIN - synd att jag inte tog med några cider eller nåt. Drack mineralvatten hela kvällen och åkte hem med en packad sambo vid tolv-tiden. Jag nykter, C inte lika nykter.

* Träffade Erik och Christin i dag och lilla Mina såklart. Mina (6 mån) skrattade så hon skrek åt Albin, hon tyckte att han var alldeles fantastisk. Trevlig promenad i Slottsskogen. Fikade på Villa Bel Parc, solen strålade och det var en underbar höstdag!

* Har haft en träningsfri helg. Tänkte träna i går morse men kände att benen behövde vila.

Har bestämt mig för att inte köra så "tungt" på exempelvis Body Pump. Tycker att jag bara blir större och större och det är ju raka motsatsen till vad jag vill. Så kanske köra mer kondition och mindre styrka, vad tror ni om det? Thailand närmar sig med stormsteg och i år vill jag trivas i bikini...


* Kärlek 6/10

* Humör 5/10


* Det måste hända något nu i mitt liv - det går som på sparlåga på något sätt allting. Behöver bli så här glad att jag bara hoppar av glädje. Det är jobbigt att inte veta om jag får någon lön nästa månad. Det är jobbigt att inte känns sig "behövd"...
Dessutom får vi inga lägenheter som vi har sökt! Måste snart flytta till större. I ansökningarna har vi till och med ljugit och skrivit att vi väntar barn (SÅ ÄR DOCK INTE FALLET!!!!!!!!!!!!!) men icke....
Jag skulle dö för en frys, en fläkt i kök och badrum och jag skulle älska att slippa bo på tredje våningen.
Dessutom har min stora fina tomatplanta dött - brist på kärlek, sol eller vatten det vet jag inte men den bara hänger över balkongräcket nu....

*Jag saknar många vänner - ingen nämd ingen glömd - men ni vet vilka ni är! Svalbard - Sveg - Östersund - Stockholm - Vejbystrand- Karlshamn "Mitt hjärtas fröjd och glädje...."

* Jag och C har ätit frukost i hop jag tror att det är 8 ggr sedan november i fjol 

* Jag saknar min bror jättemycket, och mamma och pappa! Längtar tills vi ses den 6 oktober - hela familjen!

* Någon som vill anställa mig - jag är jättesnäll och väldigt effektiv och flexibel! Och jag dricker inte kaffe och är alltid i tid....



 



Shit...

...vilken tråkig dag det här är!

Men en ljuspunkt är i alla fall att jag och kärlek har bokat in en gemenasam helg! Vi ska åka upp till mamma och pappa helgen den 6 oktober. Bror passade på att överraska och komma hem två veckor tidigare från Svalbard så då kan vi alla fira mamma som fyller år då. Samt hämta vinterdäcken!
Roligt!

Annars så har jag lite ont i kroppen efter gårdagens fys!

Dagens lunch: Pasta Carbonara

Bon appetit!

Jobbundran...

I dag skulle jag ha varit på ett möte med min eventuellt blivande arbetsgivare.
I går fick jag ett sms från min eventuellt blivande chef J att mötet inte blir förrän nästa vecka.
Frustrerande kallar jag det hela.
Processen har nu pågått i inte mindre än SJU veckor. Från första intervjun tills där jag sitter i dag och bara väntar på besked. Jag ska ju inte bli anställd som rymdforskare utan bara som en assistent med visst ansvar. Jag vill ju veta, ska jag leta andra jobb, tacka ja till SATS eller förbli arbetslös när veckan är slut?
Hur svårt kan det vara att ta ett beslut när de talar om att jag är toppkandidaten?
Denna väntan är psykiskt jobbigt och jag kan verkligen inte planera för mer än 5 dagar framåt i mitt liv för om jag får jobbet så börjar jag verkligen omgående...

Undrar om chefen J ringer i dag som hon lovade på sms´et i går. Kan man fråga hur det kommer att bli?
Vi har inte ens pratat lön. Det borde vi väl ha gjort efter tre möten?

Någon annan som har ett bra jobb att erbjuda där man får svar rätt omgående? Där chefen inte har något emot att jag reser till Thailand i slutet av oktober.....

Sju svärord

Ikväll när jag cyklade till träningen så hoppade kedjan på cykeln av.
Högt och tydligt svor jag inte mindre än SJU svärord (kan ej upprepas på denna sida).
Tur i oturen kom det en karl förbi med två hundar. En whippet och en kinesisk nakenhund (båda är jättefula) som dagen till ära var klädd i en kamouflagedress i fleece.
I alla fall så såg väl den här stackarn min frustration och eftersom han var den ende inom två meter från mig så kände han sig skyldig till att hjälpa mig.
Det jag inte sa när jag slutat svära var att jag oljade kedjan så sent som för några veckor sedan.
Medans han grejade med cykeln fick jag hålla i hans fula hundar. Men Albin gillar dem så de har väl någonting i alla fall.
Den här stackars karln berättade vänligt nog att han aldrig hade hört någon säga så många svärord på en och samma gång, oups!
Han blev kolsvart om fingrarna men jag hann i tid till träningen i alla fall. Tur att det finns snälla människor!
Måste nog ta reda på var han bor och lämna en godispåse till honom....

Dagens middag: Hawaii-gryta med ris

Dagens träning: Core + Spinning

Antal valskyltar härifrån - Pulsen (200 m): ca 40




Så här i jakttider...

86017-47

I dag har pappa skjutit en älg. En åtta-taggare... Grattis till honom!
Hoppas att vi får massor med spise-kött, det är jättegott tycker jag!

Puss & kram


Sol

Så var  det åter måndag igen och i dag var det med lättare steg jag åkte till jobbet. SOLEN SKEN!
Visseligen höll jag på att bli påkörd inte mindre än två gånger på vägen hit - det är 9 km och sista gången fick jag verkligen hjärtat i halsgropen. Men tack och lov så klarade vi oss.... Väl framme på jobbet så har någon jä*el ställt sig på MIN parkeringsplats. Irreterande!
Men som sagt, solen skiner!

Finally....

Äntligen är denna dag till enda! Trodde att den skulle vara för alltid ett tag...
Få gäster, inget att göra. Tror att jag har gjort mitt här.

Nu ska jag åka till svärmor och fika. Perfekt innan träningen.... Man måste få unna sig ibland, och jag fikar verkligen aldrig!

Ikväll ska jag testa att låna "böcker" från Biblioteket via nätet, coolt att det funkar! Men måste jag nu ligga i sängen med datorn... Hm, ja det är värt att prova i alla fall!

Har "pratat" med min vän Maria H i dag - saknar dig vännen! Snart måste vi göra bus igen som på den gamla goda tiden....

KRAM

Scraping...

Scraping...




Har länge velat prova på det här med scrapbooking, eller göra egna kort, tavlor och liknande. Och nu verkar det bli av!
Tänkte till och med gå på mässan som var i helgen i Göteborg men jobb och mentalbeskrivning kom i vägen!
Men nu är det i alla fall bokat den 21 september klockan 18:30 med vännen Maria med flera.

På tal om mässa, är det inte bokmässa i Göteborg nu snart?

I alla fall så tycker jag INTE att Niclas Alexandersson är Sveriges bästa spelare! Och varför får inte Alexander Öhlund chansen igen?



Böcker....

Här följer en lista på böcker som jag verkligen vill läsa i höst:

Anna Jansson - Främmande fågel

Arnaldur Indridason - Mannen i sjön

Camilla Läckberg - Olycksfågeln

Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden

Anne Holt - Det som aldrig sker

Mari Jungstedt - Den döende dandyn

Lotta Thell - Kärleksbarn

Tamara McKinley - Drömmarnas land


Däremot så ångrar jag att jag läste Liza Marklunds senaste (Nobels Temstamente) Vilken skitbok!


Om jag finge dessa böcker så gör det inget att det regnar faktiskt....


Träningsveckan

Träningsveckan

Då jag fortfarande har tråkigt på jobbet - alla ringer och bokar av sina tider - så kan jag lika gärna fortsätta blogga lite....
Då Thailand närmar sig med stormsteg så måste jag verkligen sätta i gång att få en mer bikinivänlig kropp så här kommer nu träningsschemat för veckan som kommer....

Söndag (idag): Pump

Måndag: Core 30 minuter + Spinning (60 min)

Tisdag: Core 30 min + FYS (60 min)

Ons: Pilates (60 min) + ev box (60 min)

Tors: Body Pump (60 min)

Fredag: Spinning (60 min)

Plus alla långpromenader med min darling Albin!


Jag tycker att det är underbart att träna!!!!!
      

Regn...

Regn..


Åh, jag är så trött på regn!
Nu har det mer eller mindre regnat sedan Friidrotts EM gick av stapeln i början av augusti och det är så tråkigt!
Jobbar i dag, och är i princip ensam här. Glömde ta med boken, klantigt må jag säga!
Just nu läser jag "Djävulen bär Prada" Inget mästerverk men okej. Måste börja läsa lite bättre böcker, det har varit mycket skräplitteratur i sommar.
Shit, vad det regnar...




Fredag em

Nu kan jag andas ut!
Det har gått bra, det kändes bra.... Min ev. blivande chef J vad urmysig. Hon tränade och instuerade body pump och hade gått skidlärarutbildning i Vemdalen, jag menar, vi hade ju inte direkt svårt att hitta samtalsämnen! Skönt, dessutom spillde jag inget på mig.
Vid bordet brevid satt C kompis Henrik och lyssnade intresserat på vad vi sa. It´s a small world....
I alla fall så börjar jag förhoppningsvis ett nytt jobb nästa måndag! Här är det snabba puckar!
Ska träffa företagets VD samt 063-chefen samt chefen J igen på tisdag trodde de, och efter det skulle beslutet tas. Men jag var deras toppkandidat i alla fall... Det känns bra!

Fredagskvällen kommer att tillbringas med C och hunden. Vi ska ju vara på Tjörn i morgon vid 07:00-tiden så det blir lugnt i kväll. Jobbar sedan hela helgen, min sista helg om jag har tur!!!

Ska snart i väg och träna, blir nog både spinning och pump i dag... Likabra när jag är så full av energi idag. Christian får fixa fredagsmys!

KRAM