330

I morse var det dags att för första gången ta bussen till jobbet. Buss 330! Kör man bil via motorvägen tar det cirka 15 minuter dörr till dörr, bussen tar 40 min från busshållsplatsen dit jag måste cykla. Den kör alla småvägar som finns och plockar upp barn och pensionärer efter varenda kurva längs hela vägen. Då jag ibland drabbas av åksjuka när jag åker buss satta jag mig strategiskt längst fram med blicken fäst på vägen. Min plan lyckades, 40 min senare hoppade jag av bussen och mådde rätt bra...
Kallt ute, kallt inne. Har fått i min en varma koppen för att hålla uppe temperarturen. Skulle ha behövt vantarna i morse men kom på detta alldeles för sent.
Msn´ade med lillebror i går som meddelade att det snöade på Svalbard - var är sommaren?
Tränade spinning i går, kändes rätt bra i kroppen! Pump-passet i söndags gick strålande... På söndag är det dags igen. Vad gäller Body Pump så kommer det ny musik var tredje månad och det innebär ny koreografi, ny musik, nya utmaningar. På torsdag ska jag gå min kvartalsutbildning. Har hört att det är många riktigt tunga låtar den här gången, det gäller alltså att inte lassa på för mycket vikter... Det ska göra lite ont!
Jag har by the way världens bästa sambo där hemma! Vad skulle jag göra utan honom?

Jag dansar rock n´ roll under stjärnorna, av liv och lust...


Snart...

image125

...är det dags för mitt första riktiga body pump-klass!
Har lyssnat på musiken hela dagen och tror att jag kan varenda sekund av klassen men ändå börjar jag bli lite smått nervös. Det går förhoppningsvis över så snart jag kommer in i salen.... Roligt!

Avsky

Sommartider är verkligen fästingtider!
Min älskade hund har fästinghalsband men ändå lyckas några äckliga fästingar sätta sig i hans kropp. I dag har jag redan plockat två stycken, den ena lika stor som min tumnagel. Äckligt!

image124



Semester i höst?

Någon fyller som bekant jämt i höst och tankarna har börjat snurra om semester, någongång i höst så blir det en underbar resa, men vart?

På förslag är Sydafrika;
image120 
men liten kluven är jag då jag har hört både positiva och negativa saker om turistresemålet Sydafrika...
Mina tankar går även till en kombinerad resa till Kenya och Zanzibar, då får man båe den afrikanska kulturen, safari och sol och bad....

Kenya:
image121

Och Zanzibar;
image122

Sydafrika har säkert "allt" men vad jag vet att det är kallt i vattnet och har hört att det känns mer som om man är södra Frankrike eller något liknande. I Kenya får man uppleva den riktiga kulturkrocken med allt vad det innebär. I Zanzibar får man det man vill ha av sol, bad och paraplydrinkar!
Är kluven.... Thailand känns ju som ett säkert kort men hade varit roligt att rest någon annanstans, själv har jag varit inne lite på Kambodja eller Vietnamn när Afrika kom på tapeten. Är detta ett i-landsproblem or what?
Jag vet att jag VILL till värmen, åka på safari och vara med min familj!

Sommar

image119

Snart är sommaren här på riktigt och varje år får jag samma härliga känsla. Ingen semester i år heller men dagarna och kvällarna är ju lite längre och lite varmare så det blir nog fantastiskt ändå.
Pratade med min sambo i går och jag fick en längtan att göra något annorlunda, sticka i väg en helg med goda vänner och bo i tält, hoppa fallskärm eller vandra i Sareks Nationalpark. Vill göra något, en minisemester, få fjärilar i magen och känna lyckoruset...
Sommar för mig är varma kvällar, grillning, sova med öppna fönster, somriga drinkar, spontanitet, förväntningar, semester, jordgubbar, bruna axlar och ben, myggor, hav, fästingar, golf, Härjedalen, kärlek, gamla och nya vänner, planering, svett, bikinångest, blött hår, solglasögon, glass, kräftor, fest! 
Vad har du för planer i sommar, hur ser din sommar ut?

Dagens

Klädsel: Baggyjeans, rutig figursydd skjorta, jobb-väst
Accesoarer: Brunt skärp. pärlörhängen, armband, klocka
Smink: Som vanligt
Frisyr: Hårspännen och två tofsar
Låt: Lyssnar på senaste body pump musiken - nöta, nöta...
Vill ha: Mer tid
Ska: Snart få något gjort
Roligaste: Att sommaren snart är här på riktigt
Tråkigaste: Att det är så långt till min bror
Kramar: Albin i morse, Christian i går
Pussar: Morgonpussas alltid med C och A
TV-program: Såg en resedokumentär om New York City i går kväll
Köp: Har faktiskt inte handlat nåt idag eller i går..
Godis: Det slank ner någon i fredags...
Lunch: Skall bli bjuden på lunch i dag av Jhan i restaurangen, tror han pratade om någon morsdagsmeny!
Kvällsmat: Vet inte vad jag ska hitta på för kulinariskt i dag. C spelar golf och kommer inte hem förrän sent så...
Träning: Har mitt första egna Bpdy Pump-pass i eftermiddag
Läsning: Senaste boken av Cecilia Ahren, underhållande!
Nyttigaste: Mina skedar av Mivitotal varje dag
Onyttigaste: Hm..?!? Jo, drack Coca Cola i går!

Hur ser din dagens ut?!?


Friday it is

Fredagar är härliga, lite lättare att kliva upp, lite roligare att gå till jobbet!
Nu ska jag kanske inte klaga då jag bara jobbat tre dagar men det är en skön stämning generellt på fredagar.
Jobbar dock hela helgen på Lysegården, men det ska bara bli roligt!
Var på IKEA i går och handlade ett högskåp och ett skåp med två dörrar att ha under handfatet, blev kanonbra! Tvingade min sötaste sambo att montera allt igår så nu gäller det bara att fylla skåpen vilket inte borde vara några problem. Hittade även två taklampor, köpte några blommor och lite ljus och såndant som alltid hänger med hem efter ett IKEA besök.
Snart har vi nog full ordning på hemmet...
Lugnt på jobbet, väntar fortfarande på min mobiltelefon som skulle kommit i onsdags.
Ikväll tror jag att det blir mys med sambon, länge sedan sist, kanske t o m en film, kommer inte ihåg när jag såg en film senast. Några tips?

Hoppas att ni får en underbar helg och att solen behagar att titta fram snart...

Puss och kram

Första dagen

I dag är första dagen på nya jobbet - För er som inte vet så är jag numera rekryterare på ett bemanninsföretag i Stenungsund! Känns bra, i dag har jag mest suttit och matat in information, fått min nya dator och liknande... Men trevliga kollegor och jag tror att jobbet blir superbra. Nu vill jag bara bli varm i kläderna...
Var och teamade i går på Sportlife och körde Body Pump, efter två teamade klasser är jag nu redo att köra mina egna klasser och på söndag smäller det - roligt som bara den ska det bli!
Mitt gym Pulsen har även de försökt boka upp mig som instruktör och jag tror att jag kommer att  ha fullt upp på instruktörsfronten framöver. När man ändå tränar kan man ju lika gärna få betalt för det eller hur?
Ikväll ska jag, Tjollahopp och Jea ut på långpromenad. Solen skiner, med rätt blåsigt men det ska bli skönt att få rensa huvudet lite efter min första "tunga" arbetsdag....



Kram

Ha ha ha!

Under min gymnasietid hade jag en klassföreståndare och även matematiklärare som är något (!) av ett original. Han heter Rune och även mamma har haft honom som lärare. Rune var en fantastisk snäll människa som jag vill minnas var alldeles för snäll med sina elever, men det är inte därför man minns Rune...
Rune är den sålaste människan jag någonsin träffat! Han ägde endast ett set kläder, och dessa kläder gick han klädd i dag ut och dag in. Jag minns att det var en mörkblå skjorta och ungefär samma färg på byxorna. Han använde exempelvis samma te-påse i en hel vecka... Så snål var han!
När min klass hade terminsavslutning efter ettan (stämmer det, eller var det jullovet?) så skramlade vi alla en slant och köpte, jeans, skjorta, t-shirt, kallingar, strumpor, presentkort på mat och även presentkort på Konditoriet. Ett stort paket blev det i alla fall med massor av smått och gott i! Rune blev överlycklig över presenten och därmed byttes även den mörkblå skjortan ut mot den nya randiga skjortan och de nya jeansen vi hade köpt. Han berättade stolt att vi var de snällaste eleverna han någonsin hade haft!
Visst skrattade många bakom hans rygg och det var inte många som respekterade honom (dock tror jag att de flesta i min klass gjorde och faktiskt gjorde något på hans lektioner), han luktade ibland och han fnös när vi kom med våra dyra kläder och nyinköpta prylar. Att fika i skolcafeterian (som för övrigt med all säkerhet tillhörde Sveriges billigastefik) var för honom en befängd tanke... Eftersom han ofta hjälpte till att plocka efter eleverna och därmed fick sig en gratis kopp kaffe är en annan historia!
Jag vill minnas att när mamma hade honom som lärare tvingade de honom att klä ut sig till Lucia och lussa för någon tjej som Rune hade visat ett visst intresse för och är ett minne som mamma fortfarande ler åt.
I alla fall, Rune var en otrolig människa som hela Sveg pratade om. I ur och skur gick han och pantade burkar och allt vad det var, trots att vi alla visste att han hade en mindre förmögenhet undanstoppad någonstans...

Åren gick och ingen visste väl riktigt vad som hänt med Rune och det var väl ingenting som man gick och funderade på direkt.  För två år sedan ganska precis, samma dag som min sambo skulle ha sin 30-års fest så går jag, mamma och Christian på gågatan här i Kungälv då vi får syn på ingen mindre än Rune... Han skiner upp när vi hejar på honom och stannar mer än gärna och pratar med oss. Han berättar att han bor i en grannby till Kungälv men handlar i Kungälv då det är billigare där... (Nähä, han, handla billigt?) Vi står kvar och pratar ett tag och sedan går vi vidare åt olika håll. Efter den här incidenten har jag ibland tänkt på vart han tog vägen, hur han hamnade här och så, men inte sett till honom FÖRRÄN i går när jag och lillebror sitter och tar en festis i solen på ett torg här i Kungälv, när ingen mindre än Rune kommer gående i en sliten sliten mörkblå vinterjacka och slitna blå byxor och några slags remskor på fötterna. Med en lillebror som inte riktigt vet om han ser rätt eller inte så hejar jag glatt på Rune. Han berättar att han fortfarande bor kvar i Bohus i en bostadsrätt han köpt för 225 000 kr  -så typiskt honom att berätta vad det kostar. Men han går varje dag till Kungälv och handlar på Willys (billigt), låser in påsen på ICA Maxi (man får femman tillbaka när man lämnar tillbaka nyckeln) och läser tidningarna på biblioteket innan han går tillbaka till Bohus! Det är en bra bit till Bohus, dessutom måste man gå över hela Göta Älv där det kan blåsa bra med motvind åt vilket håll man än går åt....
Men han såg pigg och kry ut i alla fall. Inte ett grått hårstår! Han har fortfarande utslag eller psoreasims på händerna och lite i ansiktet, han såg nog bara lite skörare ut på något sätt.
Döm till min förvåning när han berättar att han har sporadisk kontakt med vår gamla biologilärare Ingvar Otterlind som vi då kallade för mannen utan nackdelar (räkna ut det själv vad det betyder) och att han bodde i Västra Frölunda. Rune berättade även att han alltid tyckt att Ingvar var alldeles för hård mot sina elever och hade orimliga krav på oss... Hm, själv minns jag bara när Nicke Jonassons "hundvalp" åt upp mitt och Tinas arbete.....
Det var roligt att se Rune igen och han blev väldigt glad att se mig, kanske inte mig som person men att han fick någon att prata med. Han mötte inte min blick mer än någon sekund men han lyssnade intresserat när jag berättade om vad jag gjorde nu för tiden och så skrattade vi åt några anekdoter han berättade om sina gamla kollegor....
Jag fick mig ett gott skratt, jag blev glad! Jag skrattade inte åt honom, jag skrattade åt minnena från skolan, från klasskompisarna och allt vad det innebar. Rune var en god människa, något udda men jag tror att han ville oss väl och jag tror att han var en av få lärare som stod på elevernas sida.
Rune Karlsson - hoppas jag springer på honom snart igen!


En fantastisk helg

Jag har haft några underbara dagar som har inneburit besök av lillebror, goda vänner, god mat, sol, regn och blåst, mycket god dryck, kärlek, massor av skratt, ny mobiltelefon, lite shopping, grill, trevliga grannar.
Mer sånna helger och det blir en alldeles fantastisk sommar!
Nu har lillebror precis lämnat oss och sitter nu på flyget till Svalbard för att arbeta där augusti ut, saknar honom redan!
Jag blir lycklig i själen av min sambo, min lillebror, min hund, min familj och mina kära vänner!

♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥:♥

Vad blir du lycklig av???


söndag

Status:

Näsan rinner
Hostar
Ont i halsen
Ont i kroppen
Jobbar på Lysegården i går och i dag
Har "valt" jobb - ingen återvändo
Trött
Fryser
Längtar hem till sängen igen

Hur mår du i dag?

Kram


Hallå...

...hur har ni det i USA Pierre och Eva?

image118
(Bilden är tagen i Thailand förra hösten)

Mina goa vänner Pierre och Eva befinner sig just nu i USA (New York City och Florida) och jag är sjukt nyfiken på hur de har det...

GRATTIS Ander T som fyllde år i går, fick ett sms om att han var i Riksgränsen och åkte skidor och det låter nästa lika bra som New York City som verkligen är en stad man måste besöka!

I natt drömde jag om att jag och Andreas Vural tvättade på en restaurang....

Nu har telefonen ringt, och jag tror att jag är lite klokare nu... Lite i alla fall!

.

Länge sedan

Det händer mycket i mitt liv just nu, MYCKET!
Lovar att berätta mera om detta så jag bara kan. Förhoppningsvis leder det till något riktigt bra...
Annars så har jag haft fullt upp i veckan och i dag passar jag på att bara vara med min hund. Christian golfar i dag, onsdagsgolfen, och kommer inte hem förrän sent.
I går var jag i Stenungsund och hade mitt första BP-pass - urroligt var det och kändes riktigt bra. Nu vill jag bara att sommarschemat skall komma i gång och jag kan bli inskriven i schemat! Mer om detta kommer såsmåningom.
Just nu väntar jag med spänning på att min telefon skall ringa...

Puss och kram

Super-Saturday

Sitter och fryser på Lysegården, roligt att vara tillbaka, lite ambulansutryckning känns det som. Grått och kallt är det i alla fall, men oerhört roligt att träffa alla gamla medlemmar!
Lugn fredagkväll med familjen, vi somnade alla i soffan.
Halsontet var Halsfluss men med lite pencillin i kroppen så har det mesta gett med sig. Kroppen börjar få tillbaka orken igen.

Inga planer för ikväll, men efter mina senaste 4 superintensiva helger är det skönt att slappa. Kanske bra också med tanke på pencillinet.
På måndag ska jag till Vara och träffa HK på mitt ev. blivande jobb - det jobbet jag verkligen vill ha! Håll tummarna! Den här gången är magkänslan även helt rätt...
På tisdag ska jag på en andra intervju för ett jobb jag kan tänka mig. I går var jag på en intervju för ett jobb jag tror att jag inte vill ha... Får jag inget jobb får jag med öppna armar komma tillbaka till Golfbanan, skönt att ha det som en utväg!

Väntar fortfarande på förslag på musik till spinningen, till veckan ska jag sätta mig och göra mitt första riktiga program....

Seeee ya


TRÄNINGSMAGI

Så här mitt uppe i förkylningen så kan jag ju inte låta bli att fundera på det här med spinningen...
Gick ju en spinningutbildning för någon vecka sedan och får nu även instruera i det och snart är det dags för mitt första egna pass.
Då jag vill skapa "träningsmagi" även i spinningsalen med nöjda, glada, svettiga och framför allt återkommande elever vill jag nu ha tips på bra musik så att det passar "alla" (generalisering, jag vet....)

Så min fråga är: Vilken musik/vilka låtar blir du glad av, vilken musik ger dig kraft, inspiration och energi när du tränar? (Givetvis vill jag gärna ha en motivering med också) Så tänk till, vilken låt gör dig riktigt lycklig?

Jag har mitt upplägg någotsånär men lite tips för att verkligen kunna skapa träningsmagi behövs alltid!!!!!
Bäst tips belönas med gratis träning på en anläggning nära mig!

xxx


Kom igen, var inte blyg nu....

Bättre

I dag är den där hemska värken jag haft i kroppen nästa obefintlig. Halsen gör dock riktigt ont fortfarande!
Har dock tillbringat nästa hela dagen utomhus, först på framsidan där vi har sol in på eftermiddagen och sedan på altanen, lyxigt!
Dagarna går rätt fort när man är hemma och sjuk, lyssnar som en galning på mp3:an där jag fortfarande har Stieg Larssons senaste bok... Några timmar kvar bara.
I morgon tänkte jag rycka upp mig och kanske ta tag i saker och ting här hemma, men är man sjuk så är man...
Christian har jobbat i dag och sedan åkt ut till Lysegården för att spela onsdagsgolf, förhoppningsvis kan jag även lura ut honom på en cykeltur med hunden som blivit lite försummad (av mig) de här dagarna jag varit sjuk.
På lördag (om jag är bättre) ska jag köra min första body pump-klass... Spännande!
Dags för ännu en c-vitamin och några minuter till ute i solen! Livet är bra härligt ibland, om man bortser från halsen...



1:a Maj

Ett stort grattis till Jea som fyller år i dag! Hoppas att du får en fantastisk dag!

Själv mår jag som ett vrak, gårdagens febertoppar har i dag lagt sig för att kompensera med riktig örvärk och halsen är så tjock så tjock... Inget vidare med andra ord. Värken i kroppen ska vi inte prata om... Men tack och lov så går det över så om några dagar är jag nog back in business!

I går hade vi dock en mycket trevlig grillkväll men svåger N, Pälle, Jea och henne syster och pojkvän. Kände mig själv som en påse sand och bidrg väl kanske inte med så mycket men det är trevligt att bara sitta runt bordet och prata - mer sånt! Och nästa gång skall jag ha bättre ork....

Christian har jag skickat i väg till rangen på Lysegården för att träna lite och jag och Albin ska krypa ner i soffan, trots att solen skiner. Så är det tyvärr i bland... Filten på med andra ord!

En c-vitamin får det nog också bli...


Tänkte att jag skull skriva något om alla s-demonstrationer som pågår riket runt i dag men jag tycker bara att de är tröttsamma...


.