Måndagmorgon...

Efter en rolig men intensiv helg med en mycket lyckad flytt satt C och jag i går kväll och tittade oss omkring... Då kom det som ett paket på posten; halsont, ont i kroppen, huvudet... Natten har varit orolig och jag känner mig varm och klibbig! Jag som inte varit förkyld på så himla länge... Nu vill jag absolut inte vara förkyld!
Tre nätten har tillbringats på Grepvägen och allt känns jättebra. Grillade i lördags med hela familjen och det var en mysig tillställning. I går åkte mamma och pappa hem, David, Lena och barnen kom och sedan var jag i väg och tränade en sväng... Vi har trevliga grannar, och jag tror att det här kommer att bli jättebra!
Deklarationen är i vägskickad, givietvis via nätet och om allt går som det ska så får vi nog en rejäl slant till midsommar!
I dag är det "klämdag" men Christian är i väg och jobbar i alla fall. Själv har jag massor att göra men känner mig lite låg med den här förkylningen... Nåja, klockan är ju bara halv 8 så med en alvedon i kroppen kanske det blir lite fart på mig.
Undrar om jag kan få med mig min hund på en promenad? Han kan vara lite svårväckt på mornarna...

Ikväll skall vi grilla, vill du vara med?
KRAM

Alek

Den 6 maj kommer äntligen min käre bror hem till Sverige efter 6 härliga månader i Karibien. Samanlagt har jag träffat honom en vecka på över ett år och jag längtar efter att han skall komma hem nu. Brun som en pepparkaka...
Hoppas verkligen att han har tid att komma och hälsa på mig bara... Tiden är knapp innan han beger sig till Svalbard i juni!


Miss ya
.


Doften av grillat...

Nuärenära!
I eftermiddag klockan 16:30 får vi äntligen nycklarna till nya boendet på Grepvägen 427!
Känns så spännande...
På lördag tänds grillen för första gången, alla är välkomna!

Snart ska jag i väg på intervju och i morgon har jag lyckats klämma in två intervjuer på förmiddagen innan vi får nobelt besök av en stark pappa och en mamma som är duktig på att städa... Sedan är det bara att börja bära!

Så, på jobbfronten känns det bra! Tror att det kommer att lösa sig till det bästa, snart! Dessutom fick jag erbjudande om mitt gamla jobb på GK men den karamellen måste jag suga lite på innan jag lämnar besked!
På flyttfronten känns det ännu bättre. Allt är ordnat och klart, nu vill jag bara flytta!

Kram till er alla och välkomna att hälsa på på Grepvägen!

solen skiner.......


Status

Packade lådor (av mig) idag: 4 (totalt av mig 4)

Timmar kvar till flytten: 52

Jobb:

Intervjun i går (andra intervjun) gick bra tror jag. Väntar på besked!

Skall på intervju på torsdag för en tjänst som rekryterare i Stenungsund, där jag ska börja instruera! Skulle passa rätt bra...

Fredag har jag ytterligare en intervju för ett stort bemanninsföretag som söker rekryterare till en nystartad avdelning inom hotell och restaurang som också låter roligt!

I eftermiddag skall jag upp till gamla golfklubben då hon ringde och ville träffa mig... Hm!

Ikväll skall vi åka till tippen med allt skräp...

Over and out


.

så var det med det

Första dagen som arbetslös och jag har faktiskt varit i gång sedan halv sju...
Promenad med Tjolahopp, arbetsförmedlingen, intervju nummer 2 för tjänsten som receptionist/marknadsassistent på ett stort konsultföretag, samtal med ett annat företag som söker rekryterare - här gäller det att inte ligga på latsidan minsann...
Helgen kan kortfattas beskrivas som intensiv. Har varit på spinningutbildning och kan nu även titulera som som spinninginstruktör. Rolig helg och fullmatad med bra information.Nu vill jag bara börja instruera!!!
Eftermiddagen skall tillbringas med vännen Lena och hennes barn. Skönt att tänka på något annat än jobb...
Har ännu inte börjat packa inför flytten på torsdag och fredag, men i morgon, då...
Dags för lunch - toretellini och alldeles fullt med kolhydrater, men i dag är det vad som finns i skafferiet! Man tager vad man haver...

Ha en bra dag,

Kram från ett regnigt Kungälv

Lagligt

I går gjorde jag något för första gången - jag köpte en download!
Det var låten "Release Me" med gruppen Laura som även figurerat i SAAB-reklamen. En alldeles underbar låt!
Extra roligt är att trummisen Magnus från början är Svegs-kille, enbart därför betalade jag för den....
Tycker att låten är fantasiskt och bäst är den när rösten skär sig lite på sångerskan. Rekomenderas! Lyssna på den på
www.laurasweden.com och därefter gå in på Myspace. Fantastiskt!

I dag är det min sista dag på Kornboden, och det känns faktiskt bra.
Allt som ska överlämnas är överlämnat, och det enda jag egentligen väntar på är att få gå hem nu.
I helgen väntar en 2 dagars lång spinninginstruktörsutbildning, det skall bli jätteroligt. Nästa vecka skall jag ha mitt första body-pump-pass... Har ju haft 1000 pass förut men nu är det äntligen på riktigt!

Solen skiner, men det var rätt kallt i morse när jag cyklade genom Kungälv så det var mössa och vantar på!

Om en vecka i dag flyttar vi....

KRAM


Äntligen

I går släpptes Stieg Larssons nya bok "Luftslottet som sprängdes" som är den sista boken han hann skriva

innan han gick bort. Ni som inte har hunnit läsa/lyssna på hans två första, skynda er att göra det!

I går laddade vi hem den nya boken på ljudfilen och jag bara längtar tills jag får tid att börja lyssna. Kanske redan i

kväll, gjorde ett tappert försök att börja lyssna i går när jag gick och lade mig, men jag hörde klart prologen sen var

mina tankar långt borta.....

Tankar

Ibland skulle jag vilja ha en spåtant att gå till, eller varför inte en coach av något slag.
Någon som kan hjälpa en att bolla idéer, tankar och framtid.
Vilken väg man skall ta liksom?
Ska man satsa stort eller ska man ta det man redan kan, just för att det är tryggt!
Står inför stora val i livet just nu och ibland vill jag bara krypa in i en bubbla och stanna där för att slippa alla dessa frågor utan svar.
Det var bara mina tankar så här innan lunch... Hungrig är jag dessutom!

Skall förövrigt på en intervju i eftermiddag. En tjänst som receptionist/marknadsassistent. Jobbet låter rätt roligt, men det känns ändå som ett steg tillbaka på något sätt. Receptionistköret har jag ju klarat av på något sätt. Dessutom var lönen låg och det ligger på helt fel sida av Göteborg, pendlingstiden blir väldigt lång morgon och kväll. Men man kan alltid gå på intervju och få veta mer, men tjänsten verkade rätt rolig på något sätt ändå.
Var är min coach?

Har sökt två andra jobb som jag verkligen verkligen vill ha! Ett liknande jag har nu, lite personalansvar och så och företaget är både spännande och dynamiskt och jag tror att det finns ypperliga utvecklingsmöjligheter där.

Sedan det andra är en enorm utmaning som också innebär personalansvar och lite mer ansvar i en bransch jag har stort brinnande intresse för, men är jag redo för en sådan utmaning? Ett stort bra företag som finns på flera orter i Sverige.

Fick nys om ett ledigt jobb i månadsskiftet maj/juni hos en kund till Kornboden. Det är ett receptionistjobb men tjejen som har det i dag säger att det är världens bästa jobb. Skulle inte det kännas konstigt att sitter i receptionen när jag varit där som rekryterare?

Var på en intervju förra veckan för en tjänst som rekryterare för ett stort bemanninsföretag. Har ännu inte hört något, de verkar ha sjukt mycket att göra men ändå rätt roligt på jobbet. Hur länge skall man vänta innan man ringer och frågar hur det gick? Han lovade att höra av sig så snart han kunde.

Min förra arbetsplats söker åter igen en receptionist, en tjänst jag både älskat och hatat. Det som är bra med det jobbet är att det är nära hem, och arbetstiderna är vanligtvis 08-16. Det jag trivs med där är att jag har folk omkring mig och trevliga kollegor och trevliga golfare. Måste bestämma mig snart om jag ska välja det här alternativet. Tjänsten ligger ute och jag antar att det kommer att komma in en del ansökningar.

Vilket skall jag välja, hur ska jag gå till väga?
Vill Du bli min coach....?

Över Dammen...

image117


Så var säsongen över i härliga Björnrike och i lördags gick årets kanske roligaste tävling av stapeln: Björnrike Downhill Challange - det innebär att man skall, med valfri utrustning ta sig så lång det bara går över öppet vatten.
Roligt är det alltid, alla som är med (nästan i alla fall då) blir både blöta och kalla. Vattentemperaturen är runt några plusgrader, det går inte ens att bada där mitt i högsommaren då det inte är mer är 10 grader.
I år var det dock en kille som tog sig över för första gången, och vann givetvis tävlingen.
Önskar att jag hade varit där, bättre avslutning på säsongen kan det knappast bli. Efter tävlingen är det som tradition bartömning på Björnrikegården....
Var med själv skulle jag aldrig vara, då jag knappt badar sommartid i Sverige - jag vill ha Thailandsvärme på vattnet när jag badar...

Många kramar

Hela artikeln finns på
http://www.op.se/parser.php?level1=2&level2=7&id=774424

.

Aj....

Efter tre dagars intensiv utbildning till Body Pump instruktör har jag faktiskt ont både här och där, men mest i axlarna!
Men oj så roligt det har varit... Det gör nästan ingenting att jag inte hunnit varit ute i det underbara vädret när jag  istället har varit inomhus och haft så roligt! Rekommenderas!

Guitar Hero

Christian och jag har länge nu pratat om att köpa Guitar Hero då vi har förstått att det är grymt roligt!
Nu har vi bara en fråga; ska man har Guitar Hero eller Guitar Hero II, vi har ps2 och eftersom jag inte är så inne på spel och sådant så vill vi ju köpa det som är bäst - så alla ni guitar hero-fantaster där ute, vad är det som gäller, ettan eller tvåan? Vad är skillnaden? Vilket är bäst?

image116

Cykel och kakor

Varje morgon så cyklar jag genom hela staden Kungälv för att ta mig till en busshållplats där jag kan välja på flera olika bussar till ett mycket billigare pris än att ta bussen från Kungälv där jag endast kan åka med en viss busslinje och dessutom måste byta buss en gång efter vägen.
Då jag har en cykel av märket DynoGlide, en gammal härk, men den rullar på bra. Tyvärr är kedjan rätt slapp och det är mer tur än otur om kedjan inte hoppar av under min tur mot hållplatsen.

image114

Min cykel fick jag i present av min käre bror för några år sedan, men min är i färgen brilliant blå... Jag får ofta avundsjuka blickar av småpojkar som tycker att min cykel är rätt cool.
Sadeln är mjuk och stor och man kan inte alls cykla fort eller räta ut benen. Den är grym! Skulle man i någon nedförsbacke få upp farten så hoppar kedjan, varje gång, slår aldrig fel! Man har med tiden blivit lite av expert på att snabbt sätta tillbaka kedjan.
Genom min färd genom staden så cyklar jag förbi Göteborgs Kex-fabriken som ligger vackert efter älven, och varje morgon luktar det gott av ballerina-kakor, muffins, mariekex och rån...

I går var jag och tränade Fys - stenhård stationsträning; 45 sek på varje station och 5 sek vila/förflyttning mellan stationerna. Urjobbigt men jätteroligt! Träningsvärk i låren i dag. Hon som har passet har de största låren jag sett någonsin och hon har sådan pondus att ingen inte vågar göra sitt bästa, men samtidigt är hon väldigt peppande!
Tyvärr så går jag inte så ofta på passet då jag brukar köra pump med jobbet på tisdagarna men hädanefter får det nog bli Fys i stället!

GRATTIS Pälle igen till det nya jobbet! Det kommer att bli jättebra!

GRATTIS Lina som fyllde 29 i går, tiden går!


 


Oh, jag skall på intervju i eftermiddag, berättar mer om det sen... Men håll tummarna!

Ha en bra dag alla!


.


Grattis Älskling

Till det nya jobbet!

http://www.golfofcourse.se/?sid=362

Puss!


.

Boktips

image113

Jag har alltid gillat författarna Roslund & Hellström och deras senaste är verkligen superbra!
Boken heter Edward Finningans upprättelse och bör läsas av alla. Jag har lyssnat på den i mp3:an och har t o m varit så osocial att jag lyssnat nu när vi varit ute och åkt en del. Tidiga promenader, sena promenader, i badet, omöjlig att lägga i från sig. Läs även de andra med dem; Odjuret och Box 21 - det är alla böcker som gör att man tänker till, vad är rätt och fel egentligen!

Någon annan som har något bra boktips då det är tomt på mitt sängbord just nu....

Nästa vecka kommer boken jag väntat på i snart ett år, den sista boken av Stieg Larsson och sedan kommer även Tyskungen ut som är Camilla Läckberg senaste. Härliga timmar framför sig....
.
Påsken över...

...så var snart några dagars härlig ledighet över och i morgon dags att gå till jobbet igen!
Det blev en härlig ledigtid men några sköna dagar hos Larsson/Roswall i Växjö med god mat och dryck, blixtvisit i Halmstad, Ullred (håll i er - jag har nu varit där, och hittade ingenting, varför är Ullared så hajpat???) grill med svåger, träning och inte minst röjning av våra två källarförråd inför den kommande flytten. Nu har vi två förråd med ordning och reda på det som skall sparas och ett stort med bara skräp så lämplig dag skall fraktas till tippen! Skönt att ha det avklarat!
Christian är en "spara-kille" och jag slänger mycket och gärna men i dag var vi väldigt ense om vad vi skulle ha kvar och inte ha kvar!
Dags för jobb igen i morgon, men bara tre dagar för på fredag skall jag på body pump utbildning i dagarna tre. Skall bli roligt!
Ha en bra dag på jobbet i morgon alla!

Puss
*

PÅSK

GLAD PÅSK TILL ER ALLA!
Hoppas att ni får några underbara lediga dagar med massor av godis och ägg - varför äter man ägg egentligen till påsk?

Var rädd om Er

Puss och kram

Och Marie - tror inte jag hinner till Börjes i Tingsryd, annars är det en affär jag väl känner till sedan min barndoms häst-dagar... Next time!

Och ni som skall ge er ut på vägarna - kör försiktigt!


Snart påsk då...

Onsdag och i morgon är det väl dags att åka till Blåkulla!

Kan tala om att jag i måndags fick besked om att jag inte får vara kvar på jobbet. Faktiskt så kändes det som om en sten lättade från mitt hjärta - tydligen så var det VDn som har propsat på detta, och nu så här 3 dagar senare så känns det helt rätt... Och nästan lite spännande! Vad kommer nu att hända....
Har lagt ut några krokar och min chef har varit kanonbra och hjälper mig också. Så förhoppningsvis kan jag snart meddela att jag har en ny anställning...
Den 20 april är min sista dag på jobbet och det är rätt bra datum då vi flyttar veckan därpå, då kan jag i lugn och ro packa och sortera under den kommande veckan.

Annars så ser jag framemot helgen - i morgon åker vi till vännerna i Växjö och det skall bli så roligt att träffa dem igen. Det var alldeles för länge sedan!
Visst saknar jag att inte vara hemma under påsken, det hör ju liksom till men nästa år...
Christian jobbar för fullt på golfbanan och tycker att livet mest är toppen! Sedan att det är lite för kallt ser jag som något positivt då jag får rå om honom hemma utan att konkurrera med klubborna och den där lilla vita bollen! :-) Snart så är det som vanligt igen med golf flera timmar i veckan.

Nästa helg är det dop för lille Emil men jag kommer att komma sent då jag går min body pump instruktörs-utbildning den helgen. Det skall bli superroligt! Skall på möte på ett stort gym på tisdag, och förhoppningsvis så leder det till att jag får köra några klasser i veckan. Dessutom betalar de min spinning-utbildning helgen därpå...

Vad gäller min gi-kost måndag-fredag så går det alldeles förträffligt!
I dag var det mätning igen och sedan vi började för 4 veckor sedan har jag förlorat 3% kroppsfett.
Rumpan har totalt blivit 4 cm mindre - och det har varken varit jobbigt eller svårt! Jag kan varmt rekommendera detta om det är någon som vill öka muskelmassan och minska fettet!
Vikten står precis stilla, som det ska! Vem pratar vikt nu för tiden egentligen?
Känner mig faktiskt enormt mycket piggare och godissuget efter maten är som bortblåst.... Det jag måste bli lite bättre på är att dricka vatten under dagtid. Flaskan står där hela tiden, men jag glömmer som bort det!

Ikväll skall jag till svärmor och klippa topparna! Hon är gammal hårfrissa och det var helt kört att få tid hos min vanliga frisör så här innan påsk. Så ikväll blir det att gå till svärmor! Skall bli skönt att toppa lite då det var ett tag sedan saxen sattes i mitt hår...

Pratade med lillebror i Karibien i går - det var tydligen kallt där igår. Så kallt att han var tvungen att sätta på sig en tjocktröja - efter 5 månader med en temperatur på över 27 grader kanske det är lite skönt...

Glad påsk på er alla vänner, hoppas ni får några dagar med sol, nära och kära, god mat och dryck!

Och grattis Pälle... Är det officiellt ännu eller????

Hund

Fick ett glatt mail från Albins uppfödare i morse och hon skickade med en bild från valptiden som jag bara måste visa. Hon skrev att precis när Eva tog bilden så skällde hundmamman Zippa ut tre av valparna för något de hade gjort. Albin sitter längst till höger och ser precis så oskyldig ut som bara han kan göra....

Hon berättade även att Albin blivit morbror för någon vecka sedan, roligt, och nu i april var det dags igen att bli morbror.
På lördag ska vi också passa på att hälsa på Eva och co i Halmstad - roligt!


image112