50 längder

50 längder hann jag med i går. Jag var nämligen och simmade!
I Kungälv har vi ett jättefint badhus som jag besöker alldeles för sällan, men i går var träningsfri dag och jag fick tom med mig Christian dit.
Skönt att vara tyst ett tag, inga telefoner som ringer, och bara simma... Avslutade med några minuter i varmvattenbassängen där det är behagliga 30 grader för att sedan ligga i bastun ett tag.
De har vuxenkvällar på onsdagar, det ska jag komma i håg.
Träffade även vännen Michael som vi tyvärr träffar väldigt sällan nu för tiden. Han berättade att barn nummer 2 snart var på väg - shit vad folk förökar sig?!
Händelsrik dag på jobbet i går, 3 nyanställningar och en stor förlust. Var låg hela eftermiddagen.
Snart helg igen, jag fattar inte vart dagarna tar vägen.
Många löptikar hemma, Albin kan knappt stå stilla på fyra ben. Inte lätt att vara en 4 årig kille när det luktar så ljuvligt överallt... Många smitningar har det blivit den senaste veckan och vi har nu infört koppeltvång på vår annars rätt så lydiga hund. Inte lätt...

Trött

Jag är trött, trött i kroppen och trött i största allmänhet.
Kanske har det blivit lite för mycket i sommar, kanske känner kroppen på sig att det är semester snart, kanske har det blivit för mycket träning och jobb. Kanske man inte behöver ha 3 jobb, kanske man inte behöver vara så förbannat duktig hela tiden?
Jag har hela tiden tänkt att "bara hösten kommer så får man vila upp sig" - pyttsan... Ser ut som om hösten kommer att bli minst lika intensiv. Dock får jag ett jobb mindre då det endast återstår 2 helger på golfbanan, två helger eller 28 timmar...
Vad gäller träningen så har jag under hösten tre pass i veckan i Stenungsund: pump måndagmorgon, spinning 45 min på torsdag lunch och även fredag morgon. I Kungälv kommer jag att köra spinning på tisdagkvällarna och pump på fredageftermiddagen. En höst bara, det orkar jag....
Spinning 60 min i går och det var jätteroligt! Har haft fulla spinningpass varje vecka sedan jag drog igång och det är väldigt inspirerande. Därefter en skön promenad med Jea och Albin. Hemma i soffan låg C....
Jag är trött just nu! Jag vet inte om det är sömnbrist eller om kroppen börjar säga ifrån.
Mindre än en månad till semestern... Jisses så skönt det ska bli!

Otroligt väder ute i dag, kallt och soligt! Vill bara dra på mig dunvästen och ta en lååång promenad med Albin. Vara ute och få ny energi. Har dock en hektisk men rolig dag framför mig där jag kommer att få mycket gjort. Sedan kör jag en Body Pump klass i kväll och sedan får jag ta min efterlängtade promenad...

Håll i hatten...

En mycket intensiv vecka på jobbet!
Det märks verkligen att allt börjar komma i gång efter sommarlugnet. Jätteintensiv vecka, otroligt mycket att göra (varav blogg-frånvaron), mycket att stå i och så vidare.
Roligt! Jag gillar att ha mycket att göra!

Vill bara önska alla en trevlig helg!
Själv ska jag ha dubbelpass ikväll, räkor med älsklingen, shopping i morgon, kräftor eller grill med J och S i morgon, jobb på golfbanan på söndag!

over and out

Kort inlägg

Ned räkningen har börjat: 36 dagar kvar till Kina....
Ska bli väldigt skönt med semester!


På jakt efter den perfekta

Har under en längre tid varit på jakt efter den perfekta klänningen!
Jag vill ha en klänning jag kan ha på jobbet och se representativ ut men även en klänning att ha på middagar och fest!
Jag hittar den inte...
Tror jag vill ha en svart att piffa upp med olika accessoarer.
Hur svårt ska det vara att hitta den?

Som hastigast

Tittar bara in som hastigast.
Är på Lysegården och jobbar hela helgen. C spelade KM i dag men i dag fick han inte spela vidare. Det var såå nära....
Var ute och sprang i går. Jag springer 1 ggr per år, och i går gav jag mig ut på en 12 km runda. I dag har jag ont i ett knä och i höften, varför kan man inte börja lugnt. Men det kändes bra att veta att det inte är något fel på konditionen i alla fall...
Fika med vännerna David, Lena och barnen ikväll innan träningen, mysigt.
Annars en väldigt lugn helg. Räkor och mys med mina pojkar!
Snart måndag igen... Time flies!
Hoppas snart att en helg med tjejerna är bokade. Vore såå roligt, och enligt debatten på senaste inlägget finns i allafall ambitionen att få till något...

Kram

FLICKOR!

Jempan, Tina, Hellen, Ella -
Träffas och ta en fjortisfylla snart?

Mail-problem

Har problem med min mail i dag. Det står bara "fel" nere i hörnet och det händer ingenting.
Jag har provat att starta om datorn flera flera gånger, jag har varit inne i vertygs-menyn och kollat inställningar (kollat, har inte förstått ett jota, men jag har varit inne och kollat i allafall).
Vad hopplöst det är att försöka arbeta utan mailen.
Vi har 3 kontor och det är en väldig mailtraffik mellan kontoren, referenser, profiler och annat skickas fram och tillbaka. I dag är jag som utanför allting. Jag får ingen respons på mina kandidater, jag får inte i väg någonting.
Shit vilket i-landsproblem. För 10 år sedan fanns ju knappt mailen, hur arbetade man då?
Hur ska jag stå ut tills min chef och data-ansvarige kommer in och löser mitt mailproblem? Snacka om ett i-landsproblem...Medelålder

Det slog mig häromdagen att jag snart blir en medelålders kvinna.
Jag fyller 30 i november.
Har hitills inte haft minsta tillskymmelse till ålderkris, men det slog mig att när man är 30 så är man ju rätt vuxen...
Jag har Volvo, vovve, fast förhållande sedan 6 år, ett jobb jag trivs med och vänner jag blir lycklig av. Men medelåldern, det skrämmer mig lite....
Jay Z sa en gång att "30 is the new 20...." och jag är beredd att hålla med.
När våra föräldrar var 30 hade de stora barn och var väldigt vuxna, i dag lever många 30-åringar som om de fortfarande var 20. Jag känner mig till viss del rätt vuxen. Jag har ett bra jobb jag trivs med och vill fortsätta med, jag kanske föredrar trevliga middagar med god mat och dryck tillsammans med vänner än hångla med okända och festa helg efter helg på någon halvtaskig krog.
Jag är rätt trygg i mig själv, jag har en familj jag älskar och jag är trygg i mitt förhållande. Men medelålder, det skrämmer mig faktiskt...
Jag inser att man får kämpa för att se fräsch ut på morgonen, jordens dragningskraft påverkar kroppen på flera sätt, håret får en knepiga små tunna slingor och små fina rynkor börjar synas runt ögonen. Jag hävdar givetvis att det är skratt-rynkor.
Ett annat exempel var när jag i helgen provade bikini inför den stundande Kina-resan. Den var så minimal så minimal. Hela rumpan visades. Det passar på en liten nätt 20-åring, men inte på en ja, 30 årig kvinna. Trots att jag gärna vill ha de små fina bikinisarna... Kan man ha 3-kantsbikin när man är 30 eller måste man ha bikini med byglar bara för att?
Jag kan ta att kroppen inte längre är vad den var när man var 18 men jag vill inte bli medelålder, jag vill inte att folk ska säga "kolla där går den där medelålders kvinnan" - Någon som har ett tips?


.
Friday it is

Ljuvliga fredag!
Hoppas på en solig helg men just nu vräker regnet ner här i Stenungsund.
Helgens planer: Träning nu snart. Kör en BP-klass i Kungälv 17:30 därefter blir det räkor för min del och revbensspjäll för gubben. Hoppas att få shoppa lite i morgon, kanske ett besök på Freeport i Kungsbacka där de har en stor Outlet. Christian behöver ett par skor inför resan till Kina, och jag behöver mycket nytt....
Faktiskt inget annat planerat i helgen. Det får bli som det blir. Lite sugen på kräftor.
I helgen är det den årliga kräftskivan hos bröderna Sjöberg i Stockholm. Alltid väldigt roligt! Tyvärr så kunde vi inte i helgen då C ska jobba lite. Men inte jag!!!!!!
Trevlig helg på er,

Kram

Nackdelar

Sedan i slutet av april bor vi i ett jättefint litet område med röda hus. Vi bor i en liten 4:a på markplan. Kvällssol på altanen, morgonsol på framsidan. Gräsmatta (nåja) och jag har t o m planerat en buske som peppar peppar lever ännu.
Det finns dock ett minustecken med att bo på markplan. Man kan aldrig lämna fönster / altandörren öppen.
För några veckor sedan fick vi veta att några i vårt område hade haft inbrott när de låg och sov då förövrarna tog sig in genom ett öppet fönster och tog mobiltelefoner, plånböcker och även familjens två bilar, allt medan familjen låg och sov. Innan detta inträffade hade vi alltid några fönster öppna, det har vi inte längre.
Nu är det som att komma hem till en bastu och jag vill inte ha öppna fönster när jag sover....
Hur står man ut i värmen som varit? Hur kan man fungera som människa när man sover i ett rum som det är 30 grader varmt i?
Tips? Kan man kanske sätta låsmojänger på fönstren? Eller ska man "living on the edge" och utmana ödet att man kanske vaknar när de ev. inbrottstjuvarna tar sig in... Visseligen har jag ju vakthund men han är mer svårväckt än vad jag och Christian är tillsammans...

Nytt märke för tjejer

I går var en träningsfri dag. Eftersom jag lätt blir rastlös av att bara vara hemma (hemsk tanke att vara göralös några timmar....) så fick Christian i uppdrag att hitta på något.
Vi åkte till Göteborg och ny/gamla Stadium XXL dit vi faktiskt aldrig varit tidigare. Den var fantastisk! Stor, det fanns allt från hockeyutrustning till en surfavdelning. Snyggt, fräscht och trevlig personal. Här kommer det att bli fler besök.
Dock gjorde jag en intressant upptäckt, jag hittade ett märke jag aldrig sett förut som hade ursnygga jackor, windstoppers, vindjackor ect för tjejer. Ursköna och en fantastisk kvalitet (kändes det som i alla fall).
Märket är Wild Roses, mer info finns på
www.wildroses.it - Kläder för tjejer i farten kan man väl säga. För klättring, hiking, skidåkning kanske. De hade även fina träningstoppar och sånt. Me like, jag vill ha!

Därefter gjordes även ett besök på Bolagret, där har de grymt snygga grejer till hemmet. Till bra priser dessutom!
Vi var in på MediaMarkt, men eftersom vi inte skulle ha några elektronikprylar så gick vi snabbt därifrån.
Jag fick sushi på hemvägen, man får alltid äta sushi när man är i Göteborg. Älsklingen hämtade mat från McDonalds.
Bra kväll,  skönt att bara vara med sambon och ha det mysigt.
Men nu, nu är det fredag och "bara" 48 dagar kvar till Kina........

Smack

 I mitt jobb pratar jag dagligen med olika typer av människor i telefonen. Många ringer mig mitt under min lunchtimme, dvs mellan 12:00-13:00. Oftast har jag inte telefonen med mig när jag tar mig en sväng ut, i dag hade jag dock det.... Kvart i ett ringde det en man, som givetvis inte presenterade sig, varför presenterar sig aldrig folk när de ringer?
I alla fall så ville han ha mer information om ett tankbilsjobb vi har ute. Jag meddelade att jag var på lunch men att han gärna fick återkomma strax efter klockan 13. Smack, så slängde han på luren.
Nyss ringde det igen, dolt nummer. Jag svarade och det var samma Man.

K: Jobbakuten, Kattis.
M: Ja, jag ringde förut!
K: Öh, ja....? Vad gällde det? (Det ringer Väääldigt många till mig)
M: Ja, det var det där jobbet! (Rätt otrevlig)
K: Då måste du uppdatera mig lite, vi har rätt många jobb ute och jag är kontaktperson på många av dem.
M: Tankbilsjobbet!
K: Okej, då är jag med. Vad är det du undrar över? Har du registrerat dig på vår hemsida eller? (Alla ansökningar sker via vår hemsida!)
M: Vad är det för företag?
K: Det kan jag tyvärr inte avslöja, det berättar vi i ett senare skede. Det är bland annat därför kunden använder sig av bemanningsföretag.
M: Men då kan man ju inte söka jobbet.
K: Nähä.... Varför då?
M: Man vill ju veta lönen.
K: Lönen? Är det den du undrar över, inte vilket företag det är?
M: Ja, man måste ju veta lönen.
K: Lönen är ju en förhandlingsfråga, oftast individuell efter erfarenhet och ansvar. 
M slänger på luren i örat på mig.....

Hur fungerar folk egentligen? Hur otrevlig kan man vara? Får man bete sig på det sättet?
Vi skriver ofta i våra annonser att vi ser egenskaper som ett socialt sätt, lätt för samarbete och liknande meriterande. Jag misstänker att den här Mannen inte riktigt levde upp till det....

A och O - presentera dig och berätta vad ditt ärende gäller. Släng inte på luren! - How hard can it be?

Ont

Jag har ont i ögat, inte i ögat, utan i ögonlocket.
Allt är jättesvullet, ögonlocket hänger och är alldeles rött.
Sitter med solglasögon på mig för att vila ögat, är osminkad och ser allmänt nyvaken ut.... Har haft så här i tre dagar nu. På eftermiddagen blir ögat bättre, men när man ser det på morgonen så vill man bara gå och lägga sig igen. Det gör ont ont ont i ögonlocket. Trodde först att det var en vagel, men det har jag kommit fram till att det inte är.
Vad göra?
 
I går tvingade jag min sambo att ta med en gräsklippare hem, han jobbar ju som bekant på en golfbana och har fri tillgång till gräsklippare minst sagt.
Vår hyresvärd har fullt ansvar att se till att vår gräsmatta blir grön och därefter kommer de att lämna en gräsklippare till området. Detta har dock inte blivit gjort. Flera decimeter högt ogräs är vad vi hade på den så kallade gräsmattan, tills i går!
Jag klippte bara våran "plätt" och grannarna stod och tittade på. Nu är det i alla fall fint på våran lilla täppa.

Fick precis ett sms från Telia, jag har Tre. Varför skickar då Telia sms till mig? "Ring billigare när du är i Europa...."

Dagens planer: Få undan papper som blivit liggande, lång lunch i solen sittandes vid kajen, update med en av cheferna, köra en BP-klass i Stenungsund, långpromenad med Albin. Kanske ringa doktorn med ögat?

Boktips

Boktips


Läste i går ut en bra bok: Peter James´ "Levande begravd"

Från bokens baksida:
Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak. Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?

LEVANDE BEGRAVD utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace. Engelsmannen Peter James har skrivit den perfekta thrillern. Den har sålts till 22 länder och legat högt på försäljningslistorna runt om i Europa. James har också av Publishers Weekly förutspåtts att bli en av fem deckarförfattare som inom kort slår stort i USA.

Rekommenderas!!!!

Sitter...

...på jobbet och försöker få i mig min medhavda lunch, tortellinis i någon sås. Två gånger har jag värmt på det för att et hunnit svalna medans jag har haft krångliga/snälla/besvärliga kunder/gäster. Mest bök i dag, inget lyt alls, dåligt förberett från de som har jobbat i veckan....

Åt goda räkor i går, med aioli, vitt bröd och kall cider. Älsklingen åt pizza, vi äter nästan varje dag olika mat - vi har inte samma smak vad gäller någonting nästan. C äter ALDIG sallad, fullkorn, fiber, eller frukt. Ändå är han smal och vältränad, orättvist! Dock somnade han i soffan i går, väldigt ovanligt, det är nästan alltid jag som gör det!
Själv var jag däremot uppe tidigt tidigt i morse, hann med frukost och Göteborgsposten, hann hänga tvätt och sätta på en ny maskin, allt detta innan jag åkte till jobbet halv åtta i morse...

Ikväll ska vi grilla! Kusin Therese, svåger N, jag, C, kanske Pälle! Christian vill i dag BARA äta kött, och blå bands kryddiga bearnaise-sås (!!!) själv kan jag nog tänka mig en god sallad och någon smarrig sås till... Borde man inte förbjuda Blå Bands kryddiga bearnaiasesås? Är inte det något av det värsta man kan äta... Det finns ju sååå många goda såser i dag!

Nu är mina tortellinis iskalla, inte ens Albin vill ha dem... Om jag blev mätt, inte direkt....

  

Jobbar hemifrån

I dag har jag jobbat hemifrån. Det har varit otroligt lugnt på jobbet de senaste dagarna och jag har inte haft något att göra. Med andra ord, datorn har varit på hela dagen, mobilen nära till hands, därefter har jag gått långpromenad med Albin och Maria, läst 200 sidor i min bok, fått fräknar på näsan och suttit några timmar i solen. En bra dag!
Jobbar hela helgen på Lysegården så jag tyckte att jag var värd lite sol....

Trevlig helg!

Snart till ända...

Jag har haft en mastodont träningsperiod de två senaste veckorna. Inte mindre än 13 pass i rad har det blivit, ett pass om dagen. Bara två kvar nu, i dag och i morgon.
Lyckligtvis har det både varit spinning och body pump och faktiskt känns kroppen hyfsat pigg trots träningsmängden, utöver spinning och pump så måste ju även hunden ha sin dos med motion.
Längtar tills på lördag, då ska jag bara vara. Inget linne och sportbh, bara "vanliga" kläder - förutom långpromenaden med Albin.... På måndag drar jag på mig instruktörsleendet igen!

Ny bebbe

Grattis Helena och Josef som i går fick en liten tös!!!!
Stort lycka till - hoppas att vi får komma och träffa er snart!

Kraam