Torsdagkväll... och en massa funderingar

Precis varit ute med Albin. Klockan är snart halvtio och om ni inte redan visste det så är det snart helg...
I morgon ska jag på intervju! Lunchintervju dessutom....
Men vi kommer i alla fall inte att äta kebab, tack och lov för det. Vi (jag, ev. blivande chefen Jenny och Kornbodens representant Tommy) ska träffas på River Café som ligger vid Eriksbergskranarna, tror jag.
Då jag är helt värdelös på att hitta i Gbg på den sidan älven så ska min snälla svärfar Lars köra dit mig. Vill inte komma försent, stressa och orsaka en katastrof av något slag... Så han är snäll och kör dit mig! Hem kommer jag alltid på något sätt... Det måste ju finnas bussar, annars får jag väl lifta till Torslanda och vidare lifta med svåger N hem eller nåt...
Men den stora frågan är: VAD SKA JAG HA PÅ MIG?!
Just nu är det enda jag känner mig bekväm i är mina baggyjeans - men det kan man inte ha. Fornarina jeans eller stuprörsjeans (min rumpa ser rätt blaffig ut i stuprörsjeansen så de går bort). Alltså återstår bara Fornarinajeansen som sitter som ett andra skinn då mina muskler blivit stora (hm, hmpf, haha - ja ni vet.....) Det får bli dem! Jisses, vad jag behöver handla kläder! Får jag jobbet så ska jag verkligen unna mig det.... UPPTILL DÅ?? Please, jag behöver hjälp! Har precis dragit med sambo och fönstershoppat och han säger verkligen "nja" till allt. Betyder det "köp det" eller betyder det "det där är inte alls fint" Ja se karlar! Efter alla dessa år kan jag fortfarande inte tyda honom när det gäller shopping, dessutom har han aldrig sagt att jag är i fin i några speciella kläder utan han säger "nja" - min prins!

Jempan - ha mobilen nära till hands och var ärlig på mina mms!
Har jag berättat om Jempan? En av de människor jag känt allra längst... En underbar människa!
Givetvis så är hon från mina trakter i Härjedalen, där precis ALLA har något smeknamn! ALLA!!!!

Annars i kväll så har jag tränat Pilates! Jag rekommenderar alla att prova Pilates i alla fall tre gånger. Fantastisk träning! Dessutom när man som jag kör bara spinning och pump annars (JAG SAKNAR VERKLIGEN BODY COMBAT) så är det bra att variera lite med Pilates och verkligen hinna lyssna på kroppen och så är det väldigt jobbigt! Mycket bättre än yoga som inte alls passar mig...
I morgon är det som vanligt igen med Pump!

Jo, de ringde från SATS också! Jag var ute på jobbet och startade några tanter (tanter, damer, tjejer, whatever) och då hade de ringt. Sedan var jag upptagen på jobbet och fick ingen chans att ringa tillbaka men i morgon. Nu var det högste Gbg-chefen som ringde.... Hm, undrar om det är bra eller dåligt!
Men jag vill verkligen ha jobbet som bemannningsassistent!!!!

Jag kommer i alla fall att jobba heltid på Lysegården till och med nästa fredag och sedan lite hit och dit! Känns bra att avsluta mina år där på ett värdigt sätt utan några hard feelings! Nu har jag inget mera att ge Lysegården Golfklubb men återkommer givetvis och jobbar extra om jag kan när det behövs... Det har varit roliga år och jag kommer verkligen att sakna vissa medlemmar och de jag vill ha kontakt med, de har jag ju kontakt med!

Vad 17 ska jag ha på mig i morgon, dessutom måste jag göra något åt naglarna som inte alls är vad de ska. Hur ska jag hinna allt i morgon?

Alla ni där ute - tänk på mig i morgon klockan 12! Jag vill, jag vill, jag vill....




Ni har väl inte missat...

Ni har väl inte missat...



Ni har väl inte missat den Australienske killen Jack Johnson?
Om ni har det, skynda er att ladda hem (obs, olagligt) eller spring och köp för den här killen borde alla lyssna på!
Det passar när man ligger på beachen, går i skogen, kör bil, serverar på restaurang.... ja, i det flesta sammanhang.
Det var bara det jag ville säga.... Dessutom är han gryyyyym surfare, och det gillar vi!

Nu ska jag  i väg och träna, TVINGAD av min svåger N... He he! Fast jag har lite ont i halsen, men jag har i alla fall precis gått 5an med Albin så efter träningen kan jag bara hänga i soffan.
Dagens middag: Falukorv och makaroner, sjukt exotiskt och kulinariskt, men faktisk väldigt gott!

Vet ni att det tar 17 timmar att flyga från Bangkok till New York City? Hihi....

KRAM


Ps, JAG KLARADE ALLDELES UTMÄRKT AV "VÄNLIGA VECKAN" ALLA NI DÄR UTE SOM TVIVLADE PÅ MIG - MEN EN VECKA, DET FÅR RÄCKA.... :-)


Måndagsträna eller?

Måndagsträna eller?


Efter en pissig natt men flera timmars vaka framför tvn och fantastisk hosta så blir jag nog tyvärr tvungen att ställa in kvällens träning. Det börjar krypa i kroppen nu då jag inte tränat sedan i onsdags men ibland så måste man ju tänka på hälsan.
I alla fall så mår jag sådär i dag. Halsen gör ont och så har jag liksom ont i bröstet efter allt hostande!

I dag har jag börjat någon kur från Hälsokost-affären där man under 20 dagar "renar" kroppen från allt slagg som finns i kroppen. Jag köpte piller då jag har väldigt svårt att dricka grejor.... Så vid varje måltid så ska jag ta ett piller och efter det kommer kroppen att vara som ny! I wish..... Tur att man går på allt sånt här!

Ha en bra dag - här på jobbet vräker regnet ner (ovanligt)

58 dagar...

59 dagar...



Får ju inte glömma nedräkningen inför Thailand.... 58 dagar kvar - det är ju ingenting!
Bilden ovan är från ifjol och bror (till höger) har varit i Thailand 7 veckor längre än storasyster (jag - till vänster) så därför och endast därför är han brunare än vad jag är! Det kommer inte att hända i år, det får inte hända i år!!!!






Bequia

Bequia



I går när jag som bäst höll på att prova skor så ringde min käre bror från Svalbard.
Han berättade då att det i princip var klart med hans jobb i Västindien.
Han har det alldeles för bra min bror....

Dessutom berättade han att det började bli mörkt på Svalbard. Efter att i 4 månader inte sett annat än dagsljus så förstår jag om det kan vara skönt. Men man var fortfarande tvungen att dra ner persiennerna så riktigt mörkt var det inte ännu....

Men nog om Svalbard - hur ska jag kunna skrapa ihop pengar för att åka till Västindien???? 
Och om jag nu får något jobb så har jag ju inte obegränsat med semester heller.... hm!

Dessutom så ringde de från Kornboden i går (OBS! Lördag) och talade om att de ville träffa mig på fredag.
För ett lunchmöte!!! Hoppas hoppas att det inte blir kebab, det är helt omöjligt att äta snyggt.... :-)
Eller tacos, inte heller någon maträtt då man gör bra i från sig liksom....

Vad ska jag säga om de på SATS i morgon säger att de vill att jag ska börja jobba, får man vänta en vecka och lämna besked då eller hur gör man?

Kommer ni i håg den här låten från filmen Coctail med Tom Cruise som kom på 80-talet (1988)
"Aruba, Jamaica, oh I wanna take a... Bermudas, Bahamans...." Så tror jag att det är på Bequia!


I dag har jag shoppat lite...

I dag har jag shoppat lite...


Åter igen en sjukt regnig söndag. Förstår inte vart att regn kommer ifrån....
I dag åkte jag och C in till Backaplan. Planen var att jag skulle köpa ett puder men så blev det inte.
Hittade istället världens skönaste träningsbyxor - de är gudomliga att ha på sig! Finns på Intersport, rusa dit alla träningsfantaster, annars så funkar de alldeles utmärkt att strosa runt i hemma också....

Vidare så hittade jag äntligen ett regnställ. Fanns på Stadium och vips så var jag med regnställ. Det funkade grymt, eftersom regnet har vräkt ner hela dagen så fick jag inviga det på en gång! Faktiskt så är det väldigt skönt att promenera i regnet när man har bra kläder, i dag fick jag till och med ta fram mina meinl-kängor, så mycket regnade det.
Hörde på nyheterna att de t o m var tvungna att stänga tunnlar inne i Gbg p g a regnet....

Och så blev det givetvis ett par böcker och lite hälsokost - har fortfarande ont i halsen och nu har en otäck hosta infunnit sig också. Men i morgon är jag frisk!

I går var C och jag en sväng förbi 30-åring David, hans vackra fru Lena och världens sötaste Ebba! Alltid trevligt! Vidare så åkte vi till Kungsbacka och Freeport Outlet! Hittade en jättefin Björn Borg bikini (har ju letat bikini ett tag nu) samt massor av jättesöta trosor. Och ett par skor att gå i, typ i skogen med Albin, sånna som får bli smutsiga... 

Spontan kräftskiva i går kväll med C, Jea och Niklas. Mycket trevligt! Alldeles för mycket mat, som vanligt!
Hur svårt kan det vara att planera mat för 4 personer....?





Super Lördag, eller?

Vaknade sent, konstigt, med tanke på att jag inte brukar sova särskilt länge på mornarna.
Fortfarande ont ont ont i halsen och väldigt ont i nacken. Sån här värk ni vet....? Och yr, varför blir jag så ofta yr? Måste kolla upp det om det inte blir bättre snart!

Tog mig i alla fall ut en sväng i går. Gick och hyrde film och köpte vitaminer. Sedan efter 2 alvedon till, så tog jag och Jea och gick 5:an med vovven. Långsamt... Inte utsätta kroppen för påfrestningar här inte!
Albin hade legat och suckat flera timmar och blängt på mig så jag vågade inget annat än att ta honom på en riktig promenad... Dessvärre börjar alla dessa tikar löpa nu igen....

I går fick jag och Albin mail från Tjörns Brukshundsklubb att vi kommit med på deras Mentalbeskrivning de har nästa helg! Har velat vara med på sådan länge men det är svårt att få plats då det främst riktar sig mot s k brukshundar; Schäfer, rottweilar och så vidare.... Men nu är vi i alla fall med och nästa lördag klockan 8 är det våran tur.
Man går igenom så kallade olika moment där hunden prövas i olika sammanhäng. Typ: Gå i väg med främmande människor * Skottövningar * Spöken; reaktioner och liknande saker.
Vill vi någonsin para efter Albin så måste vi ha detta på papper och förhoppningsvis med bra resultat.
De visar hundens psyke... Han har ju alltid varit lite mesig men jag vet minsann att han kan vara rätt kaxig så det kommer säkert att gå bra... Om inte annat så kommer jag i alla fall att ha en trött hund på lördageftermiddag.

Just nu är mina pojkar och handlar frukost! Nu ska jag alltid försöka att äta frukost, trots att jag tycker att det är svårt. Vad dagen har att bjuda på vet jag inte... Vi ska ta det lugnt! C är lite sugen att åka till Kungsbacka där de har ett stort Outlet som jag tycker är bättre är det i Barkarby så vi tar oss nog en sväng dit....

Vännen David fyllde 30 i går och förhoppningsvis så kan vi stanna till där på vägen hem och gratta.
GRATTIS DAVID!!!!!

Ang personalgolfen / festen så vann Christians lag, det lag jag skulle ha spelat med. Då börjar kollegorna inne på kontoret att prata om hcp-mygel... Som vanligt så fort inte de vinner! Dålig stil tycker jag! Vet minsann om vissa som inte gick och sänkte sig på samma tävling i fjol trots att de vann... Rätt ska vara rätt! Fast får man 30 poäng under 9 hål, kanske man inte riktigt har rätt hcp, vad vet jag?

FRUKOST - KRAM ALLA!

Ful Fredag eller vad man kan kalla det...

Vaknade av mig själv i morse! Lite orolig i magen men det är sånt som händer. Gick lång promenad med hunden och solen strålade så skönt i ansiktet....
Duschade och laddade verkligen för intervjun i dag. Tog på mig min alldeles nya kofta från Peak som jag fick av Älsklingen i går och.... Började ana oråd!
Magen vänder sig ut och in och jag blir yr och börjar kallsvettas. Drabbas av kaut magsjuka och då jag ännu inte ätit något så gör allt bara ont... Ont överallt!
Inser att jag inte kan ta mig på någon intervju i det skick jag är. Så nära ett fast jobb!
Ringer de som måste ringas och somnar utmattad i soffan. Vaknar kall och ont i hela kroppen. Somnar om.
Svettas och fryser om vart annat och mår allt annat än bra.
Nyss ringde i alla fall Johanna som är platschef på SATS och berättar att de gärna vill träffa mig på måndag istället - Någon som tycker om mig ger mig alltså en ny chans!
Efter att nu ha druckit två liter Bobs Lättdryck känner jag mig piggare men har fantastiskt ont i kroppen samt väldigt ont i halsen. Det blir en hemma dag med Albin som är otroligt bra på att vara sympti-sjuk och bangar inte alls en dag framför tv.
Ska i alla fall försöka ta mig till Apoteket och köpa lite vitaminer, det är nog vad som behövs i min kropp?
Och hyra en fim....

KRAM

Husvisning...

Husvisning...


"Trevlig och välplanerad gavelradhus i ett plan. Egen liten trädgårdstäppa och altan med sol hela dagen. Nära till vacker natur. Garage i länga ingår."

Hit ska jag ikväll..... Det är perfekt för min lilla familj, nära skogen och cykelavstånd in till stan samt nära bussarna. GIVETVIS så ska även min fantastiska svärföräldrar hit! Är det inte typiskt?
Är helt säker på att det var JAG som började prata om det här området i maj någongång, jag har aldrig hört dem yppa ett ord om att de vill flytta hit, förräns nu när vi börjar titta på hus här.
Jag tycker väldigt mycket om mina svärföräldrar men jag vill definitivt inte bo granne med dem.... Då var det bara att ge upp drömmen om "Grinden" (området)....

Har precis slängt ihop en chili con carne och en avocado sallad till middag efter träningen! Fantastiskt gott blev det... Och kommer att smaka ännu bättre efter träningen! Kan man bli beronde av mat? Avocado och sushi ligger väldigt nära till hands då....

Har hunnit diska också,och vattnat blommorna och varit ute med Albin. Så mycket hinner inte C med på en hel kväll.... Oups, det var ju vänliga veckan!

Puss och kram


Säger man så?

I dag är det tredje personen som inte känner mig som säger: Vad du ser trött ut! Säger man så, jag tycker det är elakt! Säger dessa personer något till mig när jag känner mig på topp, och sprudlar av glädje, nope!
Vad vet de vad jag gör med mitt liv annars? En av dem sa i dag att jag kanske skulle ta och aktivera mig lite på fritiden, då tänkte jag sparka honom på benet! Vad vet han vad jag gör när jag är ledig!
Dygnet har för få timmar för mina aktiviteter....

Som en kvinna sa när jag var med på en golfbana under snabb-semestern i härliga Härjedalen, som gick med i pojkarnas boll: "Det måste vara skönt för dig att komma ut och röra lite på dig också" - Henne höll jag på att strypa!

Varför säger folk sånt här? Kan man inte få vara trött en dag utan att man får höra det? Får man någonsin höra att man ser pigg och glad ut? Knappast....

Så tycker jag i alla fall!

Vänliga veckan

I dag är jag lugn i sinnet igen!
Sover dock dåligt, snurrar och vrider på mig, lakanet ligger som en boll under kroppen och vaknar i tid och otid. Svettas... Mycket att tänka på eller?

I går lovade jag och Älsklingen att vi ska vara jättesnälla mot varandra i en hel vecka! Inga hårda ord eller löjliga disputer på en hel vecka... Så nu går jag stenhårt in för det här! Återkommer med rapport om hur det går....  Eller, det kommer att gå strålande!!!!!!

Visning av hus i kväll. Egentligen förstår jag inte varför jag går, då vi inte har några möjligheter att köpa hus nu men titta kan man ju alltid göra.
Efteråt är det body combat!!!

I morse sov jag verkligen in i det sista. Givetvis så fick jag stressa som en dåre sista minutrarna hemma och varje morgon så lämnar jag även älskade lilla Albin hos mina svärföräldrar. De dagar då jag är hyperstressad då är Albin jättelångsam. Känner djuren stressen och försöker få oss att  lugna ner oss eller hur är det.....? I dag var han jättesävlig, hoppade inte in i bilen, trotsade helt enkelt....

Skulle vilja bli sjuk två dagar! Bara att få ligga hemma och inte göra ett dyft! Kolla på TV, någon gammal film, läsa bok och sova. De få dagar man är ledig så har man ju så mycket att göra att det inte funkar att bara ligga och ta igen sig....

Även i dag är det NOLL människor här på jobbet! Det känns verkligen att hösten är här nu. Och jag skulle inte ha något emot att sluta jobba nästa vecka. Det är verkligen jättelångtråkigt här när det inte är några golfspelare här!

Inte ett ord från Kornboden men det är ju 2,5 dagar kvar av den här veckan.... Hatar den här väntan, och just att man inte kan göra något för att påverka det.

Tränade Pump i går - jösses vad roligt det var! Min favvo-instruktör är tillbaka och det märks! Spinningen i måndags var sjukt jobbig, och i går var det dags för pump. Hon får alla prestera max, och jag lade på på bröst, ben och uppvärmningen i går. Svettades som en tok och det var så roligt!!!!
Mer sånna pass...... Har mycket höga förväntningar på träningen på Sportlife ikväll!!

Dags att göra någon nytta, eller? Dagen är ju lång, så jag hinner säkert skriva mera i dag....
Kram


Tisdag

Trött och ur gängorna...
Inte alls på humör i dag. Gårdagens lycka över en andra intervju är som bortblåst nu.
Vill vara ledig.

Vill känna varm sand mellan tårna och lukta sol och hav.

Ikväll börjar i alla fall Desperate Housewifes igen. Det tycker jag om i alla fall! Kanal 5 klockan 21:00

C är kärlek

Ska gå på bio på torsdag - någon som har något filmtips?

Träning: Pump ikväll och i morgon Body Combat med Jea på Sportlife. Älskar Body Combat - det har de på SATS

I går lekte jag och Albin hans favoritlek: Jag ligger i badkaret och drar för duschdraperiet, han drar upp det och blir väldigt förvånad när jag är där! Jag drar för draperiet igen, han öppnar,  "here we go again" Hur många gånger som helst kan vi leka detta! Ibland är han bra lättroad.....

Mitt liv känns huller om buller just nu





SATS

De ringde precis för vidare intervju på fredag!!!!
Tack all ani som höll tummarna för mig idag, och jag som trodde att det var kört!!!!
Tihi, tihi! I dag kommer spinningen att gå som en dans....

KRAM TILL ER ALLA

64...

64...




NU ÄR DET BARA 64 DAGAR KVAR TILLS VI ÅKER TILL THAILAND!
Bara så att ni vet...
Har sjukt lite att göra på jobbet i dag varav de många uppdateringarnar....

Någon som har ett jobb över till mig?
Tänkte att jag kanske ska följa med bror till Västindien och sälja negerbollar vid vägkansten, men jag är rädd att de kanske hinner smälta bort....


I alla fall så fick jag höra en rolig kommentar av min lilla vän Filip i dag: "Filippa, är det verkligen ett namn, trodde bara att det var något som man sa....." Det är inte lätt att vara 14 år alltid!


En timme kvar på jobbet....

Ikväll ska min älskling göra come back i Kungälv Volley. HAN tror i alla fall att han platsar men vi får väl se. Fysiken är väl kanske inte vad den varit.... Misstänker att jag kommer att få massera onda muskler i morgon...


Filmtips: V FÖR VENDETTA

Filmtips: V FÖR VENDETTA

Berättelsen utspelar i ett framtida, totalitärt Storbritannien där en ung kvinna, Every, räddas ur en livshotande situtation, av en maskerad främling som går under namnet "V". Samtidigt som hon lär känna både sin egen och hans bakgrund, försöker de tillsammans förändra de samhälle de lever i genom att driva på det brittiska folket att göra uppror mot förtrycket och diktaturen.

DEN ÄR GRYMT BRA!!!!!!


Avundsjuk...

Avundsjuk...

Någon jag tycker väldigt mycket om ringde precis och talade om att h*n blivit erbjuden jobb i Västindien!
Somliga har det bra... Det passar väldigt bra in i den personens liv just nu och jag kan bara tala om att jag blir så himla avundsjuk!
Men h*n har lovat att BJUDA dit mig, det kan h*n gott ställa upp med....

Om Bahamas var som Åre så var det här stället som Vemdalen, ungefär......
Shit vad nice!

Läs mer om ön på :
http://www.aftonbladet.se/vss/resor/story/0,2789,605456,00.html

Nu måste jag planera en till resa i vinter... Shit vad jobbigt!


Måndag - Lunch

Intervjun är avklarad!
Det var en knepig intervju. Vi var typ 30 tjejer, givetvis, och alla satt vi i samma rum. Där gick diverse platschefer igenom vad SATS stod för och vad för person de var ute efter (MIG!)
Därefter fick vi var och en träffa en platschef och i drygt 5 minuter svara på några frågor: "Vad gör dig till en bra receptionist?" och liknande frågor. Man fick liksom aldrig tid att göra något intryck eller berätta något som ingen annan av de där 30 brudarna sade... Kändes varken bra eller dåligt när jag åkte därifrån.
De skulle återkomma inom tre veckor, och tyvärr så känns det som om tjänsten kommer att tillsättas internt. Trist om så är fallet!
Men SATS är säkert ett jättebra företag att komma in i så jag fortsätter att hålla tummarna!

När jag var på väg därifrån så ringde jag jobbet och kollade vad det var för lunch! REvben, äppelmos och kokt potatis... Gissa om jag snabbt gjorde en u-turn med V50 och svängde in och köpte sushi istället.
JAG ÄLSKAR SUSHI!!!!

Mycket lugnt på jobbet i dag! Dessutom är Chefen på semester så jag och J slappar lite i dag....
Träning efter jobbet, spinning, och äntligen är min favorit-instruktör tillbaka efter flera månaders semester.
Ska bli jätteroligt och faktiskt så har jag grym träningsvärk i låren efter gårdagens pump-pass.

Tänk om jag inte får något jobb....

Måndag = Intervju

Om prick en och en halv timme ska jag på intervju!
Yes, jag vaknade i dag och var nervös!
Jag brukar väl aldrig vara nervös, jag vet ju att jag kan det här!

Fredagen var kalasskoj! Mycket sprit, mycket prat! Såg inte så mycket av Fröken Bengtzing men vad gör väl det? Rejält trött och bakis i lördags.
Söndagen, tvätttid, en snabbis inne i stan. Blir lite rastlös av att vara ledig två dagar sådär, någon mer som känner igen sig?
Hann dessutom med att träna igår! Skönt, det känns som om det var evigheter sedan.

Nä folket där ute, håll tummarna nu för mig!

Återkommer med rapport i eftermiddag då jag är tillbaka på jobbet!

KRAM

Äntligen fredag!

Efter att nu ha jobbat 19 dagar i rad så känns denna dag rätt så skön!
Jag ska nämligen vara ledig i TVÅ hela dagar!

Solen skiner, fast egentligen är det mest dimma här men ovanför all dimma så vet jag att solen skiner. Det är dock ganska kallt och ruggit så i dag är det skönt att börja dagen med en ulltröja.

I går var jag och tränade Pilates! Tror att det är bra för bål, mage och framför allt hållningen. Brukade alltid gå på det efter spinningen men i går var det ingen spinning innan så det blev bara Pilates. Det känns som om det gav mera med ett konditionspass innan men vad vet jag!

Såg att min första riktiga kille hade gått och gift sig! Hoppsan kan man säga.... Vill ni se så kan ni gå in på
www.sveg.info

Ikväll så blir det lite fest och utgång! Det ska bli väldigt roligt! Synd bara att chauffören som jag ordnade för länge sedan är i Jönköping och spelar någon riks-golftävling... Men det löser sig på något sätt!

Nu är det bara 10 veckor tills vi åker till Thailand. Eva håller koll på veckorna och det börjar banne mig närma sig nu. Det ska bli äldigt skönt med lite välbehövlig semester!

Har hittat ett hus VI både vill ha! Så på onsdag ska jag på visning. Det verkar finnas en hel del hus i det området där vi vill bo så när tiden väl är rätt så hoppas jag att det dyker upp något...

Mycket på jobbet i dag! Men som sagt, är ju ledig sen i två dagar...

KRAM


Radiobilarna

Radiobilarna

Även pappa måste ju få vara med på bild!!! Han är ett stort fan av radiobilarna och kör alltid in i alla....

Flickorna på Lisberg

Flum ride

En liten bild från Liseberg förra veckan!
Först kommer Sarah, sedan jag och sist mamma! Gissa vem som INTE blev blöt.... Moi!

Vad bilden inte förtäljer är att jag och Sarah åkte flumride inte mindre än 4 ggr.... Skitroligt!

Har precis varit och tränat! Skulle gå på boxning men instruktören var sjuk så det blev "body toning" i stället, skittrist! Inte jobbigt alls, trots att jag verkligen försökte! Tur att jag har en hund att gå långpromenad med snart....
Älsklingen har även i dag spelat golf och spelat ännu en drömrunda! 43 poäng och en stort skutt ner på hcp-skalan. Han är så duktig ibland, och kul att han äntligen blivit "singel"...
Bara för att han spelade så bra så fick han fixa mat till sin hårt tränande sambo, vad skulle jag göra utan honom????


Känner mig lite som Pippi ibland...

Känner mig lite som Pippi ibland...


"Jag försöker nog,
må du tro,
men jag har märkt flera gånger att
folk inte tycker jag kan uppföra mej,
och det fastän jag stått i
och uppfört mig så bra jag nånsin kunnat"

- Pippi Långstrump





Hösten

Hösten


Jag älskar hösten, och idag känns det som höst!


Borta är bruna bara ben och nu är det strumpor och jeans med långa ben som gäller! Jag tycker det är urmysigt! Tända ljus, varma täcken, kyliga promenader och varma bad.

Hösten känns fantastiskt spännande. En ny utmaning liksom… Jag hoppas på någon av de jobb jag varit / ska på intervju på annars så hittar jag alltid något att göra…


Några milstolpar finns det i alla fall….


18 augusti – fest på Stenungsbaden. Linda B uppträder, jag ska dricka drinkar och gå i höga klackar. Chaufför är bokad sedan länge och förhoppningsvis så får vi se några fina båtar som ska vara med och tävla i "Tjörn Runt"


21 augusti – intervju på SATS – Håll tummarna!


V. 34 – Någon gång under veckan får jag besked från Kornboden om jobbet jag har sökt. Jag vill verkligen ha det här jobbet!!!!!!


25 augusti – fyller vännen David 30 år! Jag tycker att han ska ha en stor fest! Eftersom vi blev snuvade både på svensexan/möhippan samt bröllopsfesten så tycker jag att det är dags nu….


25 augusti – Fest med jobbet. Golf plus grillning! Mysigt! Jag är given som caddie till Bo och vi brukar alltid ha mycket gott att dricka i bagen….


1 september – Har något inbokat som jag inte kan komma ihåg


9 september – Anders L fyller 40 så då är det fest.


17 september – Kommittégolf, inte för att jag ska vara med men jag är bjuden i alla fall!


20 september – Mormor fyller 69 - Nästa år blir det 70-års kalas!!!!


4 oktober – Mamma fyller 49 – Mamma, nästa år blir det….


15 oktober – Bror hem från Svalbard – SAKNAR DIG!


16 oktober – Vännen Maria fyller år! Fest????


25 oktober – THAILAND!!!! Bror, vi ses på Piren vid 11-tiden, glöm inte vad du lovat att ha med dig!


3 november – firar jag att jag fyller 22 på en strand på Phi Phi med mååååånga kalla breezers


6 november – Vännen Lena fyller 30!!!


Därimellan ska jag hinna hem till Sveg minst en helg där jag och Linda i år ska försöka fjällvandra och så måste vinterdäcken hämtas. Dessutom ska jag och Jea hinna åka till Maria i Skövde en helg och så har jag blivit lovad en "mini-semester" med kärleken!

Listan lär utökas!!! mår så himla bra när jag har så mycket roligt framför mig! Dessutom ska jag hinna sluta på Lysegården någon gång i september också!

KRAM


Sonfjället Juli 2006

Sonfjället Juli 2006


En liten bild på mig och Svågern (Nicke) när vi "bestiger" Sonfjället.... Regnigt och blåsigt men att fjällvandrar har ju alltid sin charm.  Det kan jag varmt rekommendera om ni har ett fjäll i närheten och inget
att göra i helgen....

Bakom kameran, Christian som vanligt!



Torsdag...

Även denna vecka har rusat iväg! Det är inte klokt vad tiden går (jag vet att jag låter som en gammal tant när jag säger så)
Har haft tok-mycket att göra på jobbet hela veckan. Jag gillar att sitta lite i klistret så det har varit väldigt roligt den här veckan. Dessutom så är min chef rätt snäll i år, det har hon inte varit förut! Skulle egentligen jobba kort-dag i morgon och kanske smita vid 12-snåret, tror minsann att det inte blir så!
Jobbar dessutom hela helgen och kan inte se fram emot ledighet förrän nästa helg...

I alla fall så ska jag på intervju på SATS! Jobbet skulle passa mig perfekt då jag gillar att träna, prata träning samt peppa folk i deras träning. Samtidigt så har jag gjort ett vidare test på Kornboden där jag var på intervju för 2 veckor sedan där jag fortfarande var en "het kandidat" som de sa när de ringde.
Nu försöker jag fråga mig själv vilket jobb JAG egentligen vill ha, om man i en perfekt värld fick välja och jag har inte en susning....
På Kornboden är det mer ansvar och inga helger och kvällar, förmodligen bättre betalt också.
På SATS får jag jobba med mitt största intresse och det finns även stora möjigeter att klättra inom företaget.
Vad säger ni - tips?

I dag har Albin varit till frissan! JEA - passa dig nu, nu är han farlig serru!
Shit, vad söt han blev! Och alldeles korthårig, och så luktar han lite hårspray.... Allt gick jättebra, förutom när hon skulle blåsa honom torr med hårorken! Ni har väl hört storyn när svärmor satte på eltandborsten i husvagnen.... Han hatar sånt ljud! Vet inte alls hur frissan löste det hela men han var torr när husse hämtade honom i alla fall! Jättefint blev det och det var verkligen värt pengarna!

Ikväll har vi träffat David och Lena och lilla söta rara Ebba! Vi var och åt på Combi här  hemstaden och hade mycket trevligt! Ebba är verkligen det sötaste barn jag vet!

En mycket trevlig vecka har det varit med andra ord! I morgon blir det en lugn kväll hemma... känns som evigheter sedan och när man ända ska upp och jobba i ottan så... På lördag kommer Pierre!
Sedan har vi fest med Linda Bengtzing nästa vecka, fest hos Bosse och Mirjam helgen därpå och sedan 40-års fest! Shit, ens vänner börjar fylla 40, det märks ju att man börjar bli gammal....

KRAM

LISEBERG!

Nu sticker jag tidigt från jobbet för att gå på Liseberg! Ja, jag älskar att åka Balder, Flumride och sånt där....  Tyvärr så kommer det säkert att vara sjukt mycket folk men det får man ta, dessutom är det ju Allsång med Lotta Engberg ikväll där.... Hihi!

´til next time!

Vuxen-poäng eller?



Vuxen-poäng eller?


Nu har jag tagit det mogna beslutet att ha morgontidnig, är inte det vuxenpoäng så säg?
Inte för att jag någonsin har tid att läsa tidningen på mornarna men möjligheten finns ju i alla fall de få dagar jag är ledig, och Christian är ju oftast ledig på helgerna och kan äta lång-frukost och läsa tidningen.

Hittade ett jättefint hus häromdagen som jag gärna skulle vilja ha! Dessutom var det nyrenoverat och det var yngre människor som hade bott där innan så någon renovering hade inte behövts, till att börja med i alla fall. Mailade mäklaren och önskade gå på visning men med min vanliga otur så var det redan budgivning och visningen hade varit! Varför skriver man inte det i annonsen då? Drömhus nummer 2 som bara försvinner så där framför ögonen på mig.... Fast det var ju det där med fast jobb först!

I morgon kommer ma, pa och lilla Sarah! Det ska bli jätteroligt! Liseberg och EM! Heja Sverige!

I går på min lediga dag var jag på IKEA utan Jea. Hittade lite plock men när jag kom till kassaavdelningen så var den ca 50 meters kö i alla kassorna så jag släppte helt enkelt min gula kasse bakom en stol och gick därifrån.... Stackars praktikan som fick packa upp den sen och springa runt med alla grejer, men som sagt, det var inte bara jag som gjorde så....

Sprang in på EM och hittade en jättefint vägg-grej från SIA. Ska hem och sätta upp den i em då Jea har varit på Kungälvs Trä och köpt vägg-plugg som behövs i min betong-lägenhet. Passar på när Christian är borta för då blir det gjort i alla fall.... Blir det bra så knäpper jag kort och lägger in här!

Dags för lunch!

KRAM KRAM

Åh vilken rolig grej....

Åh vilken rolig grej....





Kolla in denna sajt! Shit vad mycket det finns på internet! Här ser man när ALLA fyller år!
Så nu har ni inget att skylla på om ni glömmer någon födelesedag...
Märks det att jag har lite att göra på jobbet i dag?

Som sagt,
www.birthday.se 

Lilla Fågel Blå - Staffan Hellstrand (1993)

Lilla Fågel blå - Staffan Hellstrand



Det kallas himlen och jag har aldrig varit där
Men när jag ser på alla stjärnor över himlen
så önskar jag att du var här.
Du var så poetisk
och nu går du i en annan värld
Och jag kan bara säga
Kom tillbaks
Den här världen är så underbar.
Kom tillbaks
Hela världen var så underbar.
Och det kunde lika gärna varit jag.
Lilla fågel blå

Vi var så unga och vi kunde inte säga stopp.
Fast världen föll som ett korthus
när vi försökte klättra opp.
Och vi fick aldrig säga
hur vi älskade varandra
som bara vänner gör, men
Kom tillbaks...

Du var så poetisk
och nu går du i en annan värld.
Jag tror den kallas himlen
och jag har aldrig varit där.
Men när jag ser på alla stjärnor över himlen
så önskar jag att du var här
och nu kan jag bara säga
Kom tillbaks...



Irreterad

Irreterad

Fredagmorgon och jag är ledig och sjukt irreterad!
Har nu på morgon varit och tränat en och en halv timme! Intruktören var den värsta jag någonsin varit med om, och jag har provat många instruktörer i mina dagar! Hon hade sånna här "mind" låtar med knepiga instrument och varje låt varar i minst 7 minuter... Skittråkigt! Och trots att hon bara hade sånna låtar så har hon mage att sjunga till, eller nynna eller vad man kan kalla det! Sedan när jag gör allt för att få passet jobbigt då jag inte tyckte att det gav något av att bara sitta och lyssna på hennes nynnande - då har hon mage att säga till mig att göra som hon gör! Undrar vem som tränar mest av henne och mig? På alla andra pass uppskattar intruktörerna att man tar i och ökar belastningen men inte hon inte.... I alla fall så fortsatte vi in i nästa sal när spinningpasset Äntligen var slut! Då kör hon ett eget påhittat core-pass som går ut på att stå på ett ben och återigen stänga ögonen och hitta balansen inom dig! Skit på en brödbit, jag är där för att träna, andas kan jag göra hemma! Med eftersom jag är för väluppfostrad så reste jag mig i alla fall inte upp och gick därifrån. Måste nog gå och träna Pump i eftermiddag och göra mig av med lite frustration.... Shit, vad irreterad jag är på henen! Tur att hon bara har passen på fredagmorgon och inget annat så att hon kan förpesta min vardag ännu mera!
Nu ska jag rycka upp mig och ta och äta frukost, duscha och ta en promenad med hunden! Sedan bär det av för att shoppa lite.... Det blir tyvärr inget IKEA med Jea i eftermiddag då hon startar sent i dag på golftävlingen men vi kan säkert hitta på något annat!
Det blir i alla fall en lugn helg då jag nu jobbar i 20 dagar i sträck eller något liknande....

Och, jag brukar inte vara så här irreterad! Bara så att ni vet Dessutom höll jag på att trilla på cykeln när jag cyklade hem men det är en annan historia...

På söndag kommer mamma, pappa och lilla Sarah som inte är så liten längre - ROLIGT! Vi ska på Liseberg och sedan på Friidrotts-EM.

To be continued..... KRAM


Åh listor, dessa listor - me like a Lot!

JAG KOMMER IFRÅN: Härjedalen, Härliga Härjedalen!
JAG SOVER: Svårt att somna, sedan gott
JAG ÄR: Trött
MIN FRITID: Är oftas fullsmäckad med saker att göra
VILL: Resa bort
OM SEX MÅNADER: Har jag förhoppningsvis fast jobb och ser fram emot en vintersemester
JAG SAMLAR PÅ: Erfarenheter och minnen

JAG BLIR GLAD AV: Min familj och mina vänner
JAG BLIR FÖRBANNAD PÅ: Personer som inte respekterar andra människor
GRÖNA ELLER RÖDA ÄPPLEN: Röda
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN: CHRISTIAN
GILLAR DU GOLF: Jobbar och lever med golf, men gillar…..
VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: En kram
VAD HAR DU NU: Kalla händer
SENASTE FILM DU SÅG: Skruva den som Beckham – helt okej
VAD STÖR DU DIG PÅ JUST NU: Att fel människor är på jobbet i dag
VARFÖR… är alla som jag tycker om så långt borta?
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: 06:55
HAR DU ÄTIT FRUKOST IDAG, I SÅ FALL VAD: en klunk blåbärsyoghurt och 5 finn crisps
HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT: Jajamensan
HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG: I natt? Nej, över huvudtaget, ja.
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV: 5 minuters nyhetsmorgon
HAR DU STRUMPOR PÅ DIG NU: Ja, det är så skönt…
HUR SVARAR DU I TELEFON: "Kattis"
VAD LÄNGTAR DU MEST TILL: Thailand den 25 oktober
HAR DU KÖRKORT: Absolut
ÄR DU ENSAM NU: nej, kollegan Johan och alla banarbetarna och lite greenfee gäster
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL: Träna spinning och core, promenera med Albin, städa och pussa på C
IMORGON: Vara ledig – IKEA m Jea, träna, mysa med Albin
VAD SKA DU INTE GÖRA IMORGON: Jobba!
VAD ÄR DU BÄST PÅ JUST NU: Göra så att mina gäster känner sig välkomna
VAD GJORDE DU EFTER GYMNASIET: Slappade ett tag

VAD VILL DU BLI NÄR DU BLIR STOR: LYCKLIG
VAR VILL DU BO NÄR DU BLIR STOR: I ett hus med Christian och Albin
HÅLLER DU DIG TILL NÅGON SPECIELL KOST: Relativt nyttigt på veckorna och unnar mig lite på helgerna
EXAKT HUR MYCKET GILLAR DU ATT BADA I HAVET: Exakt sådär. I Sverige , nja, utomlands där det är varmt - Jaaaa
ÄR DET OKEJ ATT GRÅTA: Ja?
NÄR GRÄT DU SENAST: I går, ni vet varför
ÄR DU LÖSAKTIG: Nej
PRATA ELLER VARA TYST: Prata
DETTA UPPTAR MESTA DELEN AV MITT TANKEARBETE: Mitt liv
OM JAG VAR MED I VEM VILL BLI MILJONÄR SKULLE MINA TRE ALTERNATIV PÅ LIVLINAN "RING EN VÄN" VARA: Ni vet vilka ni är!




Tack till Karin för lånet av listan (http://blogg.vlt.se/ung/index.php?entry=entry060724-114537)


Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor


Ska du bara läsa en bok i sommar - så läs denna!

Stieg Larssons första bok som heter "Män som hatar kvinnor" Som recensenten på tidningen Amelia skrev: Jävlar i havet vilken bra bok - kunde inte ha sagt det bättre själv!


Författare: Stieg Larsson 
Så börjar boken: Det hade blivit en årligen återkommande händelse.
Huvudpersoner: Journalisten Mikael Blomkvist och industripampen Henrik Vanger med familj.
Handling: Blomkvist tar sig an ett 40 år gammalt försvinnande och kommer något mörkt på spåret.
Miljö: Hedestad, både på 1960-talet och nutid.
Kärlek: Nja, kärlek och kärlek? Lite sex är det allt
Action: Nej, inte på det klassiska sättet.
Mord: Ja, det verkar inte bättre ...
Spänning: Åtminstone svår att lägga från sig.
Sidor: 567
Fakta om författaren: Var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Dog hastigt 2004 strax efter att han lämnat ifrån sig bokmanuset.
Slutord: sopcontainer.

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal och tar time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag - att skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år.


KÖP, LÄS OCH NJUT!!!! Nu ska jag kasta mig över nästa bok av honom, "Flickan som lekte med elden"
Just nu läser jag "Kronprinsessan" av Hanne Vibeke Holst - den lade jag ifrån mig då det bara var en massa drabbel om politik, inte mig grej, men jag ska ge den en chans till ikväll.






Semester och dyl.

Det har varit lite segt på uppdateringsfronten men tiden har fullkomligt rusat i väg och som vanligt så har dygnet alldeles för få timmar!

Har varit hemma i Sveg på en minisemester! Där hanns det med kortspel och kubb i Siksjön, golf i Ljusendal, promenader med mamma, kolbulle hos mormor, toppbestigning av Sonfjället i regn, blåst och dimma, restaurang-besök, jobb-förfrågan - hur vet gamla chefer att man är hemma?, bad, bastu...
Hade inte alls någon lust att åka hem men plikten kallade och när man väl kommit en bit på väg så är det faktiskt skönt att komma hem. Nu lär det dröja innan vi kommer till Sveg igen... Jul?

Annars så blir det mycket jobb. Nu är jag inne i en jätteintensiv period av jobb då kollegorna passar på att ta flera veckors semester och jag får hålla skeppet flytande. Inte mig emot! Dessutom har jag bara 28 dagar kvar av heltidsarbete - sedan vet man aldrig vad som händer!

Intervjun jag var på förra måndagen gick bra, riktigt bra! Nu är det bara att hålla tummarna. Jobbet verkar jätteintressant! Massa ansvar men det gör inte mig något! Hoppas hoppas.... Sedan har jag sökt ett jobb till som jag också mycket väl kan tänka mig. Vill ha svar NU! Tycker att det är svårt att hitta intressanta utvecklande jobb och börja plugga låter roligt, men jag vill ju jobba, inte plugga!

Lillebror har äntligen fått sett en isbjörn, visseligen död och skjuten men ändå. Den var grymt stor!

Jobbar hela helgen. Älsklingen, svågern och vännen Pierre skall till Stockholm på årets roligaste kräftskiva men jag får tack vackert vara hemma. Tre dagar blir han borta nu igen och jag tycker faktiskt att han har varit borta hela sommaren.

På semestern missade vi ett dop (Jacob Ekberg) och vi har inte ens lämnat present, någon som har något bra förslag på vad vi kan köpa????  Please... Vi prioriterade att åka bort några dagar framför ett dop, är man en dålig människa då?

I dag håller vi tummarna för vännen Jea som spelar Telia-tour! Hoppas hoppas att puttarna går i.. och att du får tidig starttid så vi hinner till IKEA i morgon!

I morgon som sagt är jag ledig! Ska försöka lura bort min hund till svärfar och sedan åka in till Gbg och shoppa lite!

På träningsfronten ligger jag bra till - hoppas jag! Det blev lite väl mycket mat när jag var på semester, men lite måste man väl unna sig?

Therse Drewsen, var håller du hus?

Ha en bra dag!

KRAM

Till L

Vännen, ALLA mina tankar hos dig!

"Would you know my name if I saw you in heaven?
Would it be the same if I saw you in heaven?
I must be strong and carry on,
Cause I know I don´t belong here in heaven"

L - jag finns här för dig!